Svensk Fondservice förstärker placeringsrådet

Pekka Kääntä (Bild), en av landets främsta makroanalytiker med över 20 års erfarenhet av konjunkturbevakning, förstärker Svensk Fondservice placeringsråd.

Den senaste tidens turbulens på världens finansmarknader har visat hur dramatiskt olika makroekonomiska faktorer kan påverka förtroendet hos marknadens aktörer. Vikten av att ha kompetens och kapacitet att analysera komplexa ekonomiska samband och faktorer, såväl svenska som internationella, blir allt tydligare.

Vi är därför extra glada att kunna presentera Pekka Kääntä som ny medlem i Svensk Fondservice placeringsråd. Han kommer att tillsammans med Peter Malmqvist och Johan Bergsgård att ansvara för analys, allokerings- och förvaltningsbeslut.

Pekka har i mer än 20 år arbetat med analys av makroekonomiska samband, bl a som analytiker på Konjunkturinstitutet och som ansvarig redaktör för konjunktur- och politikbevakningen på tidningen Affärsvärlden. Pekka är i grunden ekonom, med speciell inriktning mot nationalekonomi och statistik och även utbildad journalist

Närmast kommer Pekka från arbetet som Senior Makroanalytiker på Länsförsäkringar Kapitalförvaltning, med ansvar för bevakning av global makroekonomi med fokus på tillväxt, räntor och valutor/växelkurser.

– Jag är både stolt och glad att vi har lyckats attrahera Pekka, som är en av landets främsta analytiker, till placeringsrådet. Pekka är en erfaren och duktig makroekonom med ett extra intresse för ekonomisk politiska frågor och korta makroindikatorer. Hans erfarenheter som hedgefondsförvaltare kommer också väl till pass i dagens turbulenta marknadsklimat, säger Johan Bergsgård, ansvarig förvaltare på Svensk Fondservice.

Bild: Pekka Kääntä (C) Svensk Fondservice

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.