FED: INGEN ORO FÖR INFLATIONSTRYCK I NÄRTID

STOCKHOLM (Direkt) Inflationen i USA är under kontroll och det finns ingen orsak till oro för ett inflationstryck i närtid.

Det sade chefen för Federal Reserve i Dallas, Richard Fisher, i ett anförande på onsdagskvällen, rapporterar Bloomberg News.

Han uttryckte oro för bräckligheten i den amerikanska ekonomin, och svagheten i skapandet av nya arbetstillfällen, men underströk att Federal Reserve inte kan göra speciellt mycket för att mildra de regulatoriska och skattemässiga åtgärder som hållit tillbaka arbetsmarknaden.

Det amerikanska banksystemet har gott om likviditet, och problemen i den amerikanska ekonomin har inte med brist på likviditet eller en alltför sträng monetär policy att göra. Den svaga utvecklingen för ekonomin är snarare attskylla på skatterelaterade misstag i Washington, sade Richard Fisher vidare.

Under en frågestund i anslutning till anförandet sade Richard Fisher att det fortfarande är möjligt att USA:s ekonomi växer med 3 procent under det tredjkvartalet, och att an fortsatt ser tillväxt idet andra halvåret i år och under 2012.

Bild: © Andy-Brown-Dreamstime.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.