Case vill spela säkert

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Med fonden Safe Play lanserade den svenska kapitalförvaltaren Case Asset Management sin tredje fond i början av året. Fonden är en räntefond och förvaltarna vill beskriva den som ”ett alternativ till det traditionella banksparandet”.

Fondens investeringsstrategi är huvudsakligen inriktad på europeiska företagsobligationer med höga kreditbetyg, men kan även investera i obligationer med lägre eller inget kreditbetyg.

Specialfonder som Safe Play har större frihet i valet av placeringar än traditionella värdepappersfonder, vilket medger att fonden kan placera i en mer koncentrerad portfölj med stora enskilda innehav. Fonden kan även inneha sålda (blankade) positioner och placera i derivatinstrument.

Juli månads avkastning blev +0,7% och hittills under augusti månad är Safe Play upp ytterligare +1,2%, detta samtidigt som finansmarknaderna varit minst sagt besvärliga under inledningen av månaden. Den totala avkastningen hittills under fondens första aktiva år 2011 är +5,2%.

Case Asset Management bildades 2004 och ägs till vardera 50 procent av Case Investment AB och delar av personalen. Verksamheten är inriktad på diskretionär kapitalförvaltning åt företag, institutioner och privatpersoner samt förvaltning av specialfonderna Safe Play, Fair Play och Case.

Annan intressant fakta och väl noterad detalj om Case Asset Management är det faktum att Stefan Edberg, fd tennisproffs och vinnare av sex Grand Slam-singlar och tre dubbla titlar, är engagerad inom företaget. Förutom John McEnroe är Edberg den enda spelaren som har varit rankad som världsetta i både singel och dubbel. Den samlade prissumman uppgående till ca 20 miljoner USD som Edberg spelade in under sin tenniskarriär gav honom möjligheten att investera det initiala kapitalet och bli medgrundare till Case Asset Management.

Bild: (C) Fotolia_10743029

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

1 Comment

  1. Pingback: Lannebo och Case straffas hårt av Finansinspektionen | Hedgefonder

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.