- Advertisement -
- Advertisement -

ELDSJÄL ÖVERLÅTER FÖRVALTNINGEN AV SINA TRE FONDER TILL GODFOND

- Advertisement -

Eldsjäl Fond AB  har erhållit Finansinspektionens godkännande om att till fondbolaget GodFond överlåta förvaltningen av bolagets samtliga fonder: Eldsjäl Sverigefond, Eldsjäl Biståndsfond och Eldsjäl Gåvofond. På sikt ska detta leda till effektivare fondförvaltning, minskade förvaltningsavgifter för andelsägarna i de tre fonderna och större belopp till välgörenhet från fondbolaget GodFond.

– Vi har nu under relativt lång tid byggt en god och stadig relation till Eldsjäl och dess ägare IOGT-NTO och Svenska Missionskyrkan där vi insett att båda fondbolagens unika värderingar och kultur är stadigt cementerade på liknande grunder. Därför är vi alla väldigt glada över Finansinspektionens beslut om att låta Eldsjäl överlåta förvaltningen av deras tre fonder till GodFond. Vår strategi på sikt bygger på att förenkla tillvaron för andelsägarna, samt att genom effektivisering av förvaltningen kunna minska fondernas förvaltningsavgifter och öka vårt fondbolags utdelningar till välgörenhet. Sammantaget ser vi därför att överlåtelsen ger goda förutsättningar för att även i ett längre perspektiv ge positivt utfall, säger Max Heger, VD GodFond. IOGT-NTO kommer dessutom i och med övertagandet att bli en av de valbara organisationerna såsom mottagare av de välgörenhetspengar som delas ut från eventuella vinster.

– Det känns roligt att vi skrivit på detta avtal med just GodFond. Dels är GodFond ett bolag som till mångt och mycket delar samma värdegrunder som Eldsjäl Fond och därmed ”ligger i tiden” och dels är det ett välskött bolag. Överlåtelsen kommer på sikt även att innebära effektivare förvaltning eftersom volymerna ökar, samt en lägre kostnad för andelsägarna i fonderna. Att GodFond dessutom jobbar utan eget vinstintresse och att eventuella vinster delas ut till olika ideella organisationer är ytterligare en bra sak, och att IOGT-NTO nu blir en av de valbara organisationerna för dessa utdelningar är ännu bättre, säger Bengt Persson, VD Eldsjäl Fond AB.

Om GodFond
GodFond, systerbolag till GodEl, är ett ungt fondbolag med målsättningen att bli Sveriges mest älskade fondbolag. Bolaget är helägt av den stockholmsbaserade Stiftelsen GoodCause som bildades 2005 och har som syfte att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Spararna i GodFond får styra vart fondbolagets avkastning skall gå samtidigt som spararna själva får behålla hela sin avkastning och endast betalar en, relativt de flesta aktiefonder, låg förvaltningsavgift till fondbolaget

Bild: Stefan Krook, Grundare GodEl och GodFond samt ordförande GoodCause

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Direkt
Direkt
Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Latest Articles

Niche Opportunities in Private Credit Amid Record Dry Powder Levels

Stockholm (HedgeNordic) – The evolution of private credit as an asset class has been remarkable, attracting increasing allocations from investors. Assets under management by...

Tidan Readies Systematic Macro Launch with Linus Nilsson

Stockholm (HedgeNordic) – Stockholm-based fund boutique Tidan Capital is broadening its suite of strategies with the upcoming launch of its systematic macro initiative in...

Chelonia to Embrace Long-Biased Strategy

Stockholm (HedgeNordic) – Despite securing a spot among the top 15 best-performing Nordic hedge funds this year as a market-neutral fund, Chelonia Market Neutral...

Nykredit Hedge Funds Battle to Reverse Downtrend in Assets

Stockholm (HedgeNordic) – Despite showing improved performance, the fixed-income hedge fund trio at Nykredit Asset Management is struggling to reverse a downward trend in...

“Boring” Short Sellers Partner with Sector for Fund Launch

Stockholm (HedgeNordic) – Renowned short seller Andrew Left has been quoted as saying that short sellers are becoming “a dying breed.” Despite the departure...

Adrigo Catapults into Top Five After Strong May

Stockholm (HedgeNordic) – Adrigo Small & Midcap L/S has surged into the top five best-performing Nordic hedge funds for the year, boasting a return...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -