SER TILLVÄXT I STORBRITANNIEN KAN FORTSÄTTA LÄNGE

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbankens utlåning till hushåll i Storbritannien ökade med 11 procent mellan det första och andra kvartalet, till knappt 1,9 miljarder pund.

“De privata affärerna växer när kontorsnätverket mognar. Vi ser en väldigt stor efterfrågan för det vi gör i Storbritannien, men vi är väldigt selektiva”, sade Ulf Riese på onsdagens telefonkonferens.

Om Handelsbanken siktar på kunder motsvarande de 30 procent med bäst kassaflöde på marknaden adresserar banken på motsvarande vis topp 15 i Storbritannien, enligt Ulf Riese.

Från en strukturell synpunkt har Handelsbanken all anledning att vara
optimistisk vad gäller Storbritannien.

“Jag blir väldigt förvånad om vi inte i Storbritannien visar betydligt högre lönsamhet än i Sverige då marginalerna är högre där”, sade han och pekade på utvecklingen i bankens mer mogna kontor i Storbritannien.

Med en marknadsandel i Storbritannien på under en procent kan Handelsbankens expansion fortsätta länge.

“Vi har öppnat vårt hundrade kontor och i den här fasen har vi sagt att vi ska gå mot 150 kontor, men inte att vi ska stanna vid det”, sade Ulf Riese.

Medelvolymen utlåning till företag i Storbritannien ökade drygt 7 procent, till knappt 5,5 miljarder pund, i det andra kvartalet.

På toppen av tillväxten i Storbritannien har banken Holland som testmarknad där det tionde kontoret har öppnats.

“Det ser väldigt bra och lovande ut. Vi har också kommunicerat att det i något skede förhoppningsvis kan bli en ny hemmamarknad”, sade Ulf Riese.

Bild: (C) Suto Norbert-Dreamstime

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.