George Soros fondbolag stänger för utomstående investerare

Stockholm (www.Hedgefonder.nu) – Familjen Soros fondförvaltningsbolag – Soros Fund Management LLC, med bl.a. den legendariska hedgefonden Quantum Fund – kommer att sluta förvalta tillgångar för utomstående investerares räkning och i stället helt fokusera på att förvalta familjens tillgångar.

Det är innebörden av det brev som fondbolaget skickat till sina andelsägare och som den ansedda finanstidningen Wall Street Journal refererar till och som en initierad källa också bekräftar för WSJ. Det rapporterar Nyhetsbyrån SIX, som citerar WSJ.

Konsekvensen blir att tillgångar motsvarande nästan 1 miljard USD av det totala förvaltade kapitalet på ca 25 miljarder USD kommer att skiftas ut till fondbolagets övriga andelsägare.

Soros Fund Management anger som skäl den kommande skärpningen av amerikanska finansinspektionens, Securities and Exchange Commission (SEC), regelverk som från och med mars 2012 tvingar fler investeringsrådgivare att registrera sin verksamhet – med ett viktigt undantag för familjeföretag, vilket Soros fondbolag nu kommer att bli.

“En olycklig konsekvens av dessa nya omständigheter är att vi inte längre kommer kunna förvalta tillgångar för någon annan än de som, enligt regleringens definition, är familjeklienter”, skriver de två vice ordförande Jonathan Soros och Robert Soros – söner till George Soros – i brevet.

Enligt uppgifterna lämnar den nuvarande chefen för investeringar inom fondbolaget – Keith Anderson – sin tjänst i samband med förändringen.

George Soros gjorde sig känd tidigt under 1990-talet då han tjänade stora pengar åt fonden Quantum Fund, bland annat genom att han spekulerade på det brittiska pundets fall innan den brittiska centralbanken tvingades släppa sin valutakursreglering.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.