- Advertisement -
- Advertisement -

SPP Fonder gör det lätt att välja rätt med nya Hållbarhetsprofilen

- Advertisement -

Idag lanserar SPP Fonder en ny kvalitetsmärkning för hållbara investeringar. Hållbarhetsprofilens syfte är att förenkla för konsumenten att göra smarta och hållbara fondval. Initiativet kommer primärt från SWESIF, ett oberoende nätverksforum för organisationer som arbetar för eller med hållbara investeringar, men har utarbetats i samarbete med ett antal stora investerare. Tillsammans med en handfull andra svenska fondbolag blir SPP Fonder först ut att tillhandahålla Hållbarhetsprofilen.

– För många är begreppet hållbara investeringar eller SRI som vi i branschen kallar det inte helt tydligt, vi behöver därför förenkla och bli mer konkreta. Förklara vad det är vi faktiskt gör. Att arbeta hårt med att investera ansvarsfullt är en självklarhet men också en utmaning, särskilt på vissa marknader. Nyligen lanserade vi en fond som är unik i sitt slag, SPP Emerging Markets SRI, en fond som investerar i tillväxtmarknader men som också kräver att de företag fonden investerar i tar miljö- och samhällsansvar, säger Liza Jonson, VD på SPP Fonder.

Hållbarhetsprofilen ska öka kunskapen och förenkla för de konsumenter som söker information kring hur olika fonder investerar utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Hållbarhetsprofilen redogör för vilka kriterier som ställs vid investeringar. Det gäller bland annat frågor som hänsyn till miljö, socialt ansvar, bolagsstyrning och affärsetik. Hållbarhetsprofilen finns publicerad på SPP Fonders websida så att man lätt ska kunna få den information man söker i samband med att man väljer fonder.

– Vi är stolta över att få vara ett av de bolag som är först ut med att hjälpa våra kunder på traven när det gäller den här typen av information. Förhoppningen är att fler hakar på. Den här frågan behöver hamna högre upp på dagordningen. Vi vill hjälpa våra kunder med ett smart, långsiktigt och hållbart sparande. Vi ska leverera långsiktig, hög avkastning och samtidigt medverka till att vi har en bra värld där vi kan leva både nu och i framtiden, avslutar Liza.

Bild: © aboutpixel.de Jutta Rotter

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Scandinavian Credit Fund I to Wind-Down Amid Redemption Wave

Stockholm (HedgeNordic) – After a brief suspension of deposits and withdrawals in December to address a surge in redemption requests, Scandinavian Credit Fund I...

Brummer´s Ann-Sofie Odenberg Joins PRI’s Advisory Committee

Stockholm (HedgeNordic) – Ann-Sofie Odenberg, Head of Sustainability at Brummer & Partners, has joined the PRI Hedge Fund Advisory Committee with the aim of...

Truepenny Appoints CEO Amid Launch Preparation

Stockholm (HedgeNordic) – Truepenny Capital Management founded by CIO Thomas Orbert, a former portfolio manager at Swedish hedge fund Nektar Management, has appointed Thomas...

St. Petri Cancels Launch of Small-Cap Fund

Stockholm (HedgeNordic) – St. Petri Capital, a Danish fund boutique, has scrapped its plans to launch a long-only European small-cap fund due to insufficient...

Triodos IM Partners with Cultura Bank in Norway

Stockholm (HedgeNordic) - Already having products available for distribution in Sweden and Denmark, Dutch Triodos Investment Management is further expanding its outreach in the...

Nordic Hedge Award – The Most Wonderful Time of the Year (A Summary)

Stockholm (HedgeNordic) – For us at HedgeNordic, the Nordic Hedge Award is always the highlight of the year. It’s a special occasion where the...

Allocator Interviews

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -