- Advertisement -
- Advertisement -

SPP Fonder gör det lätt att välja rätt med nya Hållbarhetsprofilen

- Advertisement -

Idag lanserar SPP Fonder en ny kvalitetsmärkning för hållbara investeringar. Hållbarhetsprofilens syfte är att förenkla för konsumenten att göra smarta och hållbara fondval. Initiativet kommer primärt från SWESIF, ett oberoende nätverksforum för organisationer som arbetar för eller med hållbara investeringar, men har utarbetats i samarbete med ett antal stora investerare. Tillsammans med en handfull andra svenska fondbolag blir SPP Fonder först ut att tillhandahålla Hållbarhetsprofilen.

– För många är begreppet hållbara investeringar eller SRI som vi i branschen kallar det inte helt tydligt, vi behöver därför förenkla och bli mer konkreta. Förklara vad det är vi faktiskt gör. Att arbeta hårt med att investera ansvarsfullt är en självklarhet men också en utmaning, särskilt på vissa marknader. Nyligen lanserade vi en fond som är unik i sitt slag, SPP Emerging Markets SRI, en fond som investerar i tillväxtmarknader men som också kräver att de företag fonden investerar i tar miljö- och samhällsansvar, säger Liza Jonson, VD på SPP Fonder.

Hållbarhetsprofilen ska öka kunskapen och förenkla för de konsumenter som söker information kring hur olika fonder investerar utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Hållbarhetsprofilen redogör för vilka kriterier som ställs vid investeringar. Det gäller bland annat frågor som hänsyn till miljö, socialt ansvar, bolagsstyrning och affärsetik. Hållbarhetsprofilen finns publicerad på SPP Fonders websida så att man lätt ska kunna få den information man söker i samband med att man väljer fonder.

– Vi är stolta över att få vara ett av de bolag som är först ut med att hjälpa våra kunder på traven när det gäller den här typen av information. Förhoppningen är att fler hakar på. Den här frågan behöver hamna högre upp på dagordningen. Vi vill hjälpa våra kunder med ett smart, långsiktigt och hållbart sparande. Vi ska leverera långsiktig, hög avkastning och samtidigt medverka till att vi har en bra värld där vi kan leva både nu och i framtiden, avslutar Liza.

Bild: © aboutpixel.de Jutta Rotter

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...

Expected 75 Point Hike in Riksbank Rate

Stockholm (HedgeNordic) – Sweden’s Riksbank raised the key interest rate by an expected 75 basis points to 2.5 percent, the highest level since 2008....

The Age of Macro is Back

Stockholm (HedgeNordic) – In recent years, fixed-income macro managers such as Carlsson Norén have struggled to deliver attractive absolute returns in a low-volatility environment...

Man AHL Launches its First Systematic Article 9 Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Man Group’s quantitative investment arm and engine, Man AHL, has launched the asset manager’s first systematic Article 9 fund. Relying on...

Corporate Bonds are Very Attractive Finds Atlant Fonder

Stockholm (HedgeNordic) – This year’s broad sell-off in the bond market due to aggressive monetary tightening in the fight against inflation may have investors...