Brummer Multi-Strategy säljer innehavet i Arbor Market Neutral – Förvaltaren lämnar

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Brummer Multi-Strategy – en fond-av hedgefonder bestående av tio av Brummer & Partners fonder – har beslutat att sälja innehavet i Arbor Market Neutral. Det skriver förvaltaren i ett pressmeddelande. Brummer Multi-Strategy har investerat i Arbor Market Neutral sedan fondens start den 1 oktober 2008, men har hittills bidragit med -1,04% till Brummer Multi-Strategys avkastning. Hittills i år är dock avkastningsbidraget från Arbor Market-Neutral positivt.

Arbor Market Neutral hade en stark inledning, men kom sedan in i en period med svagare avkastning. Sedan första halvåret 2010 har Brummer Multi-Strategys allokering till Arbor Market Neutral varit avsevärt under normvikten vilket varit ett uttryck för att Brummer Multi-Strategys förvaltare varit tveksamma till Arbor Market Neutrals förmåga att ge långsiktigt god avkastning.

Brummer & Partners skriver också i pressmeddelandet att Björn Lind – VD och förvaltningsansvarig för Arbor Asset Management AB och dess två fonder, Arbor Market Neutral och Arbor European Equity – meddelat att han lämnar sin tjänst.

Bild: (C) gradt—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.