Carlsson: Vi kan se fram emot högre räntor i Asien och Europa

– Sveriges BNP för 4:e kvartalet 2010 visade en mycket stark siffra. Riksbanken höjde räntan som väntat vid sitt möte och och varnade för att den kan behöva höjas något mer än tidigare. Priset på pengar i banksystemet fortsätter att indikera en kris. ECB utlovar en räntehöjning i april, debatten inom BOE är het och USA har som vanligt svårt att genomföra något som kan minska sina finansiella obalanser, skriver Carlsson Norén Macro Fund i februari kommentar.

– Efter en inledande nedgång, är räntorna dock på väg upp i världen, eftersom priset på olja leder till högre inflation. Därför kan vi se fram emot högre räntor från centralbankerna i både Asien och Europa, skriver Carlsson Norén Macro Fund.
Carlsson Norén Macro Fund sjönk 0,62 procent i februari 2011.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.