Stockholm (.nu) – är den som rankas högst bland fonddistributörer och fondutvärderare i .

Det är resultatet i en ny studie från det oberoende analysföretaget TNS Sifo Prospera. Alfred Berg är en fristående kapitalförvaltare inom Investment Partners och fokuserar på nordiska tillgångsklasser.

I sin studie har Prospera fokuserat på kvalitén på svenska och utländska leverantörer av och kapitalförvaltningstjänster. Det är första gången som Prospera publicerar en specialrapport om XD, men den bredare Prospera-undersökningen är absolut den största kundundersökningen i Norden och kan jämföras med Greenwich Survey i Europa. Läs det fullständiga resultatet av undersökningen på www.prospera.se.

I studien har 49 svenska fonddistributörer och fondutvärderare intervjuats om kvalitén på 26 svenska och utländska fond- och kapitalförvaltare. Svenska Alfred Berg erhöll förstaplatsen med det högsta övergripande betyget jämfört med både internationella och lokala konkurrenter. I totalt 16 kategorier nådde företaget förstaplatsen sju gånger och kom topp tre ytterligare tre gånger. Undersökningen visade också att kapitalförvaltare och unit-linkedföretag rankade Alfred Berg som nummer 1 vad gäller kvalitén på (fysiska) möten.

“Detta är ett bra sätt för oss att få veta att vårt totala kunderbjudande står sig väl i jämförelse med konkurrenterna”, , VD på Alfred Berg Asset Management i Sverige. “Vi är mycket fokuserade och det känns fantastiskt tillfredsställande att få detta erkännande från våra kunder.”

 

Bild: (c) shutterstock—mojito.mak@gmail

Print Friendly, PDF & Email
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.