Nedåt för Brummer i juni

Stockholm (HedgeNordic) – Efter att ha rekylerat upp under maj månad visade Brummers fonder återigen negativa resultat under juni. Brummer Multi-Strategy (BMS) noterade en nedgång på 1 procent enligt estimat och är därmed upp 3,9 procent under 2015.

Undantaget Manticore (+2,2 %) och MNJ (+0,3 %), var samtliga underliggande fonder ned på månaden. Sämst gick det för CTA-fonden Lynx som tappade hela 6,1 procent. Därmed är Lynx ned på året efter att ha noterat ett mycket starkt första kvartal.

Nektar (-0,6 %), Carve ( -1,6 %) och Zenit (-0,2 %) noterade nedgångar i juni men är samtliga upp under 2015. I fallet Zenit är årsavkastningen hela 8 procent, vilket tillsammans med Manticore (+8,1 %) och Canosa (+10,1) gör dem till en av de bäst presterande Brummer-fonderna under 2015.

Canosa var ned 0,5 procent efter en stark avkastning under maj månad där förvaltaren noterade en uppgång på 4,7 procent.

Observatory, den Londonbaserade hedgefonden med fokus på kreditmarknaden, hade en svag månad och var ned 1,2 procent, därmed är årsavkastningen blygsamma 1,4 procent.

Bild: (c) Gina-Sanders—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.