Tillväxtmarknader bra under april medan systematiska strategier underpresterade

Göteborg (FinWire) – Hedgefonderna fick under april se sina förvaltade tillgångar växa med 1,22 procent. Trendskifte i dollarn och stigande oljepriser var ogynnsamma för de fonder som använde sig av systematiska strategier. Samtidigt uppvisade fonder riktade mot tillväxtmarknader goda resultat.

Under april steg det amerikanska S&P500 med 0,96 procent, att jämföra med snittet för hedgefonderna som var en uppgång om 1,22 procent. Från årskiftet har S&P500 stigit med 1,93 procent, att jämföra med hedgefonderna som stigit med 2,92 procent, framgår det av statistik från Evestment.

Bäst under april presterade de hedgefonder som investerar i tillväxtmarknader. Under april bidrog både Brasilien och Ryssland men framförallt Kina till en uppgång om 6,3 procent. Något som gjorde april till den bästa månaden sedan mars 2013.

För fonder inom managed futures blev april den första månaden med negativ avkastning sedan oktober. Bakom nedgången på 0,67 procent låg främst trendskifte i det fallande oljepriset och det stigande dollarpriset.

För de allra största fonderna inom managed futures var nedgången kraftigare med en tillbakagång om 3,6 procent, detta efter en åtta månader lång period med uppgångar på sammanlagt närmare 18 procent.

Bild: (c) Mark-III-Photonics—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.