FRM ser högre volatilitet och manar till försiktighet

Stockholm (HedgeNordic) – Enligt FRMs publikation “early view” har hedgefondåret 2015 inletts blandat och man varnar för att instabiliteten på de finansiella marknaderna kan komma att öka. I spåren av divergerande centralbanksåtgärder, där Europa nu kommit i blickpunkten, i kombination med en allt starkare dollar som skapar spänningar och en marknad som fruktar deflation mer än den tror på tillväxt, anser FRM att vi står för en period av högre realiserad marknadsvolatilitet.

I en kommentar säger man: “marknaden omfamnar för närvarande vår vy att vi står inför ett klimat av ökad osäkerhet med högre realiserad och implicit volatilitet som följd. Detta indikerar att investerare bör reducera sin riskexponering”.

FRM konstaterar samtidigt att den stigande marknadsvolatiliten kan vara tillfällig och att den likviditetsdrivna “beta traden” kan fortsätta ett tag till givet ECBs kvantitativa lättnadsåtgärder. Dock betonar man att marknaden blivit mindre förutsägbar och manar till försiktighet: “vi tror att kombinationen av ökad osäkerhet, högre volatilitet och att den amerikanska centralbanken hotar att höja räntor tidigare än vad marknaden förväntat sig förtjänar en mer försiktig hållning till de finansiella marknaderna”.

I en kommentar till januari månads avkastning för hedgefonder konstaterar man att den ökade volatiliteten har lett till blandade resultat. En fortsatt stark utveckling för managed futures fonder har balanserats av svag utveckling för diskretionära macro förvaltare där många lidit av beslutet från den schweiziska centralbanken att släppa valutan fri.

 

Bild: (c) seewhatmitchsee—shutterstock.com

 

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.