Hedgefondsstjärnan Kenneth Griffin ser skakiga marknader framöver

Göteborg (Finwire) – Hedgefondsförvaltaren Kenneth Griffin på Citadel som förvaltar tillgångar på 24 miljarder dollar, skrev i ett brev till investerarna på måndagen att han går in i 2015 med “vaksamhet” i spåren av de turbulenta marknadsförhållandena. Det rapporterar CNBC.

“Marknadsförhållandena är fortsatt osäkra. Ett halvt decennium av statliga interventioner utan motstycke och monetära stimulanser fortsätter att påverka de globala finansiella marknaderna. Vi fortsätter att utmana våra antaganden och bedöma vår portföljs risk”, skrev Griffin, som är grundare och vd för den Chicagobaserade kapitalförvaltaren.

Han noterade att trots motvinden steg bolagets flaggskeppsfond Citadel Wellington med 2,73 procent i värde i januari. S&P 500-index backade samtidigt drygt 3 procent. Den genomsnittliga hedgefonden var upp marginellt i januari, enligt marknadsdataleverantören HFR.

Citadel hade en god utveckling 2014. Flaggskeppsfonden steg 18 procent medan den globala aktiefonden ökade 23 procent. Bolaget har också en tredje fond, Citadel Tactical Trading som ökade 26 procent.

Kenneth Griffin håller en relativt låg profil för att vara hedgefondsförvaltare. Den senaste tiden har hans skiljsmässa varit mer i medias intresse än hans marknadssyn, som var mer återhållsam i februari jämfört med många andra förvaltare.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.