Carlsson Norén stabil i volatil marknad

Stockholm (HedgeNordic) – Räntefonden Carlsson Norén Macro Fund levererade en avkastning om 0,87 procent i oktober månad. Därmed har fonden hittills i år gått upp med 2,36 procent. Volatiliteten i amerikanska 10-årsräntor var större än på länge under månaden men stimulanser från Bank of Japan och rykten om att ECB kommer att börja köpa företagsobligationer lugnade marknaden. Det skriver förvaltarna Fredrik Carlsson och Martin Norén i sin månadskommentar.
Fondens målsättning är att till låg risk skapa avkastning på rörelserna i räntemarknaden oavsett fallande eller stigande räntor. Förvaltarna har sedan fondens start 2008 en avkastning om 35,18 procent. Basvalutan är svenska kronor.
Bild: (c) Ingvar-Bjork—shutterstock
Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.