CTA

CTAs adderade till uppgångar under september

Stockholm (HedgeNordic) – September var en månad med fortsatt positivt momentum för Newedge CTA index då indexet steg på bred front för andra månaden i rad. Därmed visar samtliga CTA-index från Newedge på solida avkastningar för 2014.

Trendföljande strategier fortsatte att driva avkastningen under september månad. Newedge Trend Index avkastade 3,33% under månaden och följde därmed upp den starka avkastningen från augusti då uppgången summerade till 5,40%. Newedge Trend Indicator noterade sin högsta månatliga uppgång (+16,66%) sedan indexet startade i januari 2000 och är därmed upp 18,13% på året.

Data från Newedge visar att valutasektorn var starkt bidragande till den positiva avkastningen i september, med ett resultatbidrag på 15,38%. Råvarusektorn visade också positiv avkastning (+4,29%) och byggde därmed vidare på uppgångar från augusti, råvarusektorn är dock fortfarande negativ på året.

James Skeggs, Global Head of Advisory Group på Newedge säger i en kommentar: “Trendföljande strategier är, tvärtemot vad många tror, i hög utsträckning vid liv och är en betydande anledning till de uppgångar för CTAs som vi sett under 2014. Momentum är för närvarande positivt och volatiliteten som vi sett i marknaderna, framförallt på valutasidan, bidrar till fler förtjänstmöjligheter för de underliggande strategierna”.

 

Bild: (c) McIek—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.