PriorNilsson Fonder växer

PriorNilsson Fonder växer och förstärker förvaltningsteamet med analytikern Martin Lindqvist. Martin kommer närmast från studier vid Handelshögskolan i Stockholm och kommer att vara involverad i aktieurvalet i alla fyra fonderna.

Martin är anställd på heltid från början av juni.

-Det känns väldigt roligt att få komma in i ett företag där det händer mycket och där jag är involverad i investeringsbesluten från dag ett. Aktier har under studietiden varit mitt största intresseområde, säger Martin Lindqvist.

Förvaltarna Torgny Prior och PO Nilsson tror på äkta aktiv förvaltning, dvs på att vara aktiva i marknaden och grunda förvaltningen på fundamental analys. De har inga hemliga modeller. Torgny, PO och Martin sitter bredvid varandra och pratar aktier hela dagarna och många av investeringsidéerna föds naturligt ur de dagliga samtalen.

-Jag och PO har jobbat tillsammans väldigt länge och kommer att fortsätta med det i många år till. Vi brinner verkligen för det vi gör. Därför känns det också viktigt att förstärka organisationen med lite yngre förmågor som är duktiga på aktier och på att analysera nya bolag som dyker upp på marknaden, säger Torgny Prior, som förvaltar Sverige Aktiv.

I dagsläget har PriorNilsson fyra fonder, två hedgefonder och två aktiefonder. Alla fonderna har presterat väldigt bra och Sverige Aktiv, som är en aktivt förvaltad Sverigefond, placerar sig bland toppfonderna med en uppgång på 60,78 procent sedan start den 1 oktober 2012 till den 30 maj i år. OMXS GI har under samma period gått upp 45,64 procent. Sverige Aktiv har också en attraktiv avgift på 1 procent.

PriorNilsson har även förstärkt den administrativa avdelningen genom att rekrytera Olivia Holmberg som administratör. Parallellt läser Olivia sista året på ekonomlinjen på Stockholms universitet med inriktning mot finansiell ekonomi.

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.