- Advertisement -
- Advertisement -

PriorNilsson Fonder växer

- Advertisement -

PriorNilsson Fonder växer och förstärker förvaltningsteamet med analytikern Martin Lindqvist. Martin kommer närmast från studier vid Handelshögskolan i Stockholm och kommer att vara involverad i aktieurvalet i alla fyra fonderna.

Martin är anställd på heltid från början av juni.

-Det känns väldigt roligt att få komma in i ett företag där det händer mycket och där jag är involverad i investeringsbesluten från dag ett. Aktier har under studietiden varit mitt största intresseområde, säger Martin Lindqvist.

Förvaltarna Torgny Prior och PO Nilsson tror på äkta aktiv förvaltning, dvs på att vara aktiva i marknaden och grunda förvaltningen på fundamental analys. De har inga hemliga modeller. Torgny, PO och Martin sitter bredvid varandra och pratar aktier hela dagarna och många av investeringsidéerna föds naturligt ur de dagliga samtalen.

-Jag och PO har jobbat tillsammans väldigt länge och kommer att fortsätta med det i många år till. Vi brinner verkligen för det vi gör. Därför känns det också viktigt att förstärka organisationen med lite yngre förmågor som är duktiga på aktier och på att analysera nya bolag som dyker upp på marknaden, säger Torgny Prior, som förvaltar Sverige Aktiv.

I dagsläget har PriorNilsson fyra fonder, två hedgefonder och två aktiefonder. Alla fonderna har presterat väldigt bra och Sverige Aktiv, som är en aktivt förvaltad Sverigefond, placerar sig bland toppfonderna med en uppgång på 60,78 procent sedan start den 1 oktober 2012 till den 30 maj i år. OMXS GI har under samma period gått upp 45,64 procent. Sverige Aktiv har också en attraktiv avgift på 1 procent.

PriorNilsson har även förstärkt den administrativa avdelningen genom att rekrytera Olivia Holmberg som administratör. Parallellt läser Olivia sista året på ekonomlinjen på Stockholms universitet med inriktning mot finansiell ekonomi.

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

UB Launches Forest-Focused PE Fund

Stockholm (HedgeNordic) – United Bankers is launching a private equity fund investing in forest and bio-based industries. The fund, named UB Forest Industry Green...

Origo’s First Ten Years on (a) Quest

Stockholm (HedgeNordic) – Long/short equity fund Origo Quest is celebrating ten years of bargain hunting in the universe of Nordic small-cap stocks. After a...

The Cycle is Back and so is Active Investing

Stockholm (HedgeNordic) – The relationship between equities and bonds has traditionally been inverse, making bonds a leading choice as a diversifier to an equities...

Alcur’s Third Win in a Row

Stockholm (HedgeNordic) – Alcur Fonder’s first hedge fund, Alcur, has been named “Hedge Fund of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer for...

Lynx is Fund Company of the Year, Says Privata Affärer

Stockholm (HedgeNordic) – Lynx Asset Management has been named “Fund Company of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer. The distinction comes after...

RFP: Absolute Return Multi-Strategy/Fund of Funds

(Global Fund Search) - A Danish Institutional Investor is searching for an absolute return strategy for an allocation of EUR 40 million. The mandate...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -