Investerat kapital i hedgefonder ser nya rekordnivåer

Stockholm (HedgeNordic.com) – Under maj månad nådde totalt investerat kapital i hedgefonder för första gången över tre biljarder dollar enligt analysföretaget eVestment. Nya allokerngar tillsammans med stark avkastning gjorde att industrin återigen nådde en ny milstolpe efter att ha noterat den högsta nivån sedan 2008 under april månad.

Investerare fortsatte allokera kapital till industrin under maj vilket innebar ökade flöden för fjärde månaden i rad. Under månaden adderades 22 miljarder dollar i nytt kapital vilket tar siffran för helåret till 93,3 miljarder dollar enligt eVestment. Detta innebar i sin tur den att de första fem månaderna 2014 har varit den starkaste starten på ett nytt år sedan 2007.

Investerare fortsatte att allokera till aktiestrategier under maj, en trend som varit tydlig sedan juni 2013. De 11,5 miljarder dollar som allokerades till dessa strategier under månaden gör att  59,4 miljarder dollar investerats sedan årets början.

Investerares intresse för kreditstrategier verkar återkommit efter sex månader av blandade flöden vilket följde på den oro för stigande räntor som varit närvarande sedan mitten på 2013.

Händelsedrivna strategier var återigen populära under månaden där aktivistfonder bidrog med hela 70% av de inrapporterade flödena till eVestments databas.

Makro hedgefonder hade sin andra månad på raken av positiva flöden. De 1.6 miljarder som adderades under månaden var dock inte tillräckligt för att ta siffran sedan årsskiftet till plus.

Managed Futures strategier har dock inte sett samma återtåg av investerarintresse som makrofonder gynnats av. Strategigruppen noterade sin nionde raka månad av utflöden under maj, den tjugonde månaden av nettoutflöden av de senaste 21.

Investerarsentimentet fortsatte vara blandat vad gäller hedgefonder som fokuserar på utvecklingsländer, så kallade Emerging Markets. Utflöden i maj markerar den femte månaden i rad med flöden som byter tecken från plus till minus.

Denna artikel refererar till eVestment’s “Hedge Fund Asset Flows” rapport som publiceras månatligen av hedgefonddatabasen eVestment.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

 

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.