Bästa nordiska multistrategifonder 2013

Stockholm (HedgeNordic.com) – För andra året i följd belönades på onsdagen de bästa nordiska hedgefondförvaltarna inom flera olika kategorier vid en ceremoni i Stockholm. Till bästa Multistrategifond utsågs Atlant Stability.

Fonden, som förvaltas av Stockholmsbaserade Atlant Fonder AB, har en solid historik av stabil avkastning. Under 2013 avkastade fonden 4,7%, vilket vid en första anblick kanske inte låter som någon större bedrift, men detta gjordes till en standardavvikelse på mycket låga 1,2%, vilket ger en Sharpkvot på hela 3,8.

På andra plats kom fonden VISIO Allocator Fund . Fonden förvaltas av finska VISIO Asset Management och har främst fokus på den nordeuropeiska aktiemarknaden, med en målsättning att skapa en avkastning på 12% per år till en risknivå lägre än aktiemarknaden generellt.

På tredje plats kom Brummer-fonden Nektar. Fonden, som är en av Brummers äldsta fonder inom gruppen, har ett mycket långt och strakt historiskt track record, har de senaste åren haft en något tuffare tid avkastningsmässigt, jämfört med den historiska snittavkastningen.

 

Logo_HN_620x90_2014_v2[1]

 

Bild: (c) Niklas Åkesson for HedgeNordic.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.