- Advertisement -
- Advertisement -

Starkt i februari för John Paulsons hedgefonder

- Advertisement -

Stockholm (Hedgenordic.com) – Mångmiljardfonderna förvaltade av den amerikanska hedgefondgiganten John Paulson rapporterar enligt uppgift stora uppgångar i sina huvudstrategier i februari, där satsningar på guld, förvärv och företagsobligationer betalade sig. Det skriver Bloomberg, som citerar anonyma källor.

Paulson & Co.’s event driven-fond Advantage Plus hoppade upp 9,8% under månaden och är upp 13% hittills i år enligt två initierade källor. Firmans PFR Gold Fund rusade 18% och är upp 40% för helåret och Paulson Partners Enhanced fund steg 7,4% i februari, vilket utökade uppgången till 8,8% för 2014.

Hedgefondförvaltaren, med USD 21 miljarder under förvaltning och mest känd för att ha satsat emot de amerikanska bolånebubblan före Lehman-kraschen, fortsätter sin återhämtning från 2013, hjälpt av stigande aktiemarknader och ett rally i guldpriset. Hedgefonder steg 0,8% i genomsnitt i februari.

John Paulson driver på uppgångarna i sina fonder med satsningar inom merger-arbitrage (företag under uppköp), det område där han började som trader. Guldaktier, som skapade en förlust på 71% under 2013 för Paulsons dedikerade fuldfond, har stuckit iväg i år i spåren av att investerare flockas kring ädelmetallerna i spåren av Rysslands ökande militära närvaro i Ukraina och nedgångar i valutorna inom Emerging markets.

Paulsons Advantage Plus-fond måste fortfarande stiga 69% för att hämta tillbaka förlusterna från felsatsningar på den amerikanska återhämtningen, Euro-krisen och guldpriset under 2011 och 2012.

Paulson Advantage Fund, som använder en liknande strategi som Advantage Plus utan belåning för att förstärka avkastningen, steg 6,6% föregående månad och är upp 8,4% i år, enligt uppgift. Event driven-fonden, med sammalagt USD 4,4 miljarder i tillgångar per 1 februari, steg på uppgångar inom telekommunikation, energi och guldaktier, samt bolag som hamnade i rekonstruktion.

Firmans PFR Gold Fund måste stiga 81% för att ta tillbaka förlusterna under 2011, 2012 och 2013, på grund av att John Paulson satsade på att guld och guldrelaterade värdepapper skulle stiga kraftigt som ett skydd mot en stigande inflation som aldrig infann sig. Fonden hade USD 327 miljoner i tillgångar per den 1 februari.

Paulson Partners, en obelånad merger-arbitragefond, gav 3,7% i avkastning i februari (2014: +5,3%). Fonden hade USD 7,5 miljarder i kapital under förvaltning per den 1 februari, enligt en av uppgiftslämnarna som citeras av Bloomberg.

Deras Credit Opportunities Fund, med tillgångar på USD 5,7 miljarder, steg 4,8% på vinster i aktiepositioner i omstrukturerade bolag, bankobligationer och konkursade bolag. För helåret summeras uppgången till 8,8%.

Fonden Paulson Recovery gick upp 5,6% i februari (2014: +5,9%) tack vare investeringar inom bank, försäkring, hotell och finansaktier. Strategin hade USD 2,9 miljarder i tillgångar vid ingången av februari.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Rhenman Embracing Change Amid an Ever-Changing Healthcare Sector

Stockholm (HedgeNordic) – The largest equity hedge fund in the Nordics with assets under management just shy of $1 billion, the Rhenman healthcare fund,...

Inside Ilmarinen’s Approach to Hedge Fund Allocation

Stockholm (HedgeNordic) – Ilmarinen, in a tight race with Varma as Finland’s largest earnings-related pension insurance company, has emerged as a noteworthy investor in...

Nordic Hedge Fund Industry Report 2024

Stockholm (HedgeNordic) – HedgeNordic’s Nordic Hedge Fund Industry Report kicks off with an analysis of the industry’s performance across different asset size ranges. This...

BlueOrchard’s Climate Insurance PE Fund Edges Toward $100M

Stockholm (HedgeNordic) – BlueOrchard’s private equity fund dedicated to climate insurance has secured commitments of close to $30 million from two new investors, British...

Smooth Sailing in Rough Seas

Stockholm (HedgeNordic) – Gersemi Shipping Fund has emerged as a notable recent addition to the Nordic hedge fund industry. However, the founder and manager...

Absolute Returns in Impact-Screened High-Yield Market

Stockholm (HedgeNordic) – While many high-yield bond investors prioritize avoiding defaults, there is one team in the Nordics that does not shy away from...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: Emerging Markets

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -