- Advertisement -
- Advertisement -

Starkt i februari för John Paulsons hedgefonder

- Advertisement -

Stockholm (Hedgenordic.com) – Mångmiljardfonderna förvaltade av den amerikanska hedgefondgiganten John Paulson rapporterar enligt uppgift stora uppgångar i sina huvudstrategier i februari, där satsningar på guld, förvärv och företagsobligationer betalade sig. Det skriver Bloomberg, som citerar anonyma källor.

Paulson & Co.’s event driven-fond Advantage Plus hoppade upp 9,8% under månaden och är upp 13% hittills i år enligt två initierade källor. Firmans PFR Gold Fund rusade 18% och är upp 40% för helåret och Paulson Partners Enhanced fund steg 7,4% i februari, vilket utökade uppgången till 8,8% för 2014.

Hedgefondförvaltaren, med USD 21 miljarder under förvaltning och mest känd för att ha satsat emot de amerikanska bolånebubblan före Lehman-kraschen, fortsätter sin återhämtning från 2013, hjälpt av stigande aktiemarknader och ett rally i guldpriset. Hedgefonder steg 0,8% i genomsnitt i februari.

John Paulson driver på uppgångarna i sina fonder med satsningar inom merger-arbitrage (företag under uppköp), det område där han började som trader. Guldaktier, som skapade en förlust på 71% under 2013 för Paulsons dedikerade fuldfond, har stuckit iväg i år i spåren av att investerare flockas kring ädelmetallerna i spåren av Rysslands ökande militära närvaro i Ukraina och nedgångar i valutorna inom Emerging markets.

Paulsons Advantage Plus-fond måste fortfarande stiga 69% för att hämta tillbaka förlusterna från felsatsningar på den amerikanska återhämtningen, Euro-krisen och guldpriset under 2011 och 2012.

Paulson Advantage Fund, som använder en liknande strategi som Advantage Plus utan belåning för att förstärka avkastningen, steg 6,6% föregående månad och är upp 8,4% i år, enligt uppgift. Event driven-fonden, med sammalagt USD 4,4 miljarder i tillgångar per 1 februari, steg på uppgångar inom telekommunikation, energi och guldaktier, samt bolag som hamnade i rekonstruktion.

Firmans PFR Gold Fund måste stiga 81% för att ta tillbaka förlusterna under 2011, 2012 och 2013, på grund av att John Paulson satsade på att guld och guldrelaterade värdepapper skulle stiga kraftigt som ett skydd mot en stigande inflation som aldrig infann sig. Fonden hade USD 327 miljoner i tillgångar per den 1 februari.

Paulson Partners, en obelånad merger-arbitragefond, gav 3,7% i avkastning i februari (2014: +5,3%). Fonden hade USD 7,5 miljarder i kapital under förvaltning per den 1 februari, enligt en av uppgiftslämnarna som citeras av Bloomberg.

Deras Credit Opportunities Fund, med tillgångar på USD 5,7 miljarder, steg 4,8% på vinster i aktiepositioner i omstrukturerade bolag, bankobligationer och konkursade bolag. För helåret summeras uppgången till 8,8%.

Fonden Paulson Recovery gick upp 5,6% i februari (2014: +5,9%) tack vare investeringar inom bank, försäkring, hotell och finansaktier. Strategin hade USD 2,9 miljarder i tillgångar vid ingången av februari.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Sissener and Nordea’s Alpha Win UCITS Awards

Stockholm (HedgeNordic) – The Hedge Fund Journal, a monthly magazine focusing on the global hedge fund industry, has published the list of winners at...

Hedge Fund Exposure Pays Off for University Endowment

Stockholm (HedgeNordic) – The endowment fund of Aalto University in Finland edged down 3.5 percent after all fees and costs in 2022 during what...

Banking Turmoil as Buying Opportunity for Utbytte

Stockholm (HedgeNordic) – On Friday March 10, Silicon Valley Bank failed and was taken over by federal regulators after a run on deposits, as...

Accendo Celebrates 15 Years of Active Ownership

Stockholm (HedgeNordic) – Hedge funds are not generally known for their longevity. For the funds that do have a lifespan exceeding ten or 15...

Elo’s Hedge Fund-Focused PM Joined Keva

Stockholm (HedgeNordic) – Annika Luoto, a hedge fund-focused portfolio manager at Finnish pension insurance company Elo, has joined Finland’s largest pension fund – Keva...

Coeli European Among NBIM’s External Managers

Stockholm (HedgeNordic) – Norges Bank Investment Management (NBIM) relies on external equity managers to handle 4.6 percent of the €1.2 trillion Norwegian oil fund’s...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -