Johan Wagman ny VD på Monyx

(Pressmeddelande): Styrelsen i Monyx Financial Group har utsett Johan Wagman till ny VD för Monyx Financial Group AB.  Johan Wagman är idag marknadsdirektör på Folksam där han har arbetat i 25 år under en framgångsrik karriär. Styrelsen vill med tillsättandet av Johan Wagman fortsätta utveckla Monyx till en stark aktör på marknaden.

“Vi i styrelsen är glada att ha lyckats  anställa Johan Wagman, 46 år, som ny VD. Johan Wagmans uppdrag är att tillsammans med övriga ledningsgruppen  fortsätta stärka och utveckla Monyx till en stark, lönsam och attraktiv aktör på den svenska marknaden”, säger styrelseordförande Peter Reedtz.

“Jag känner en stor glädje att bli en del av Monyx och ser stora möjligheter att utveckla och bredda Monyx kunderbjudande”, säger Johan Wagman.

Mikael Kadri har sedan i juni 2013 varit tillförordnad VD. Mikael Kadri fortsätter, efter Johan Wagmans tillträde i mars, som vice VD i Monyx Financial Group AB,  samt som ansvarig för kapitalförvaltningen.  I december rekryterades Lotta Eek som ny COO till Monyx. Hon kommer närmast från Carnegie och är ytterligare  en förstärkning för bolaget.

Om Monyx: Monyx Financial Group AB är ett svenskt värdepappersbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget har sitt säte i Stockholm och bedriver också verksamhet i Umeå, Sveg och Mora. 

Monyx Financial Group är ett dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på NASDAQ OMX København. Monyx Financial Group erbjuder sina kunder förvaltning av  fondförsäkringar, pensionskapital och fonder genom Monyx Fondservice, Monetar Pensionsförvaltning och genom fondbolaget Monyx Fund. Gemensamt drivs vi av idén om att nå ut till alla  människor och att hjälpa våra kunder med förvaltning av olika former av sparande. Monyx Financial Group AB har ca 100 medarbetare, ca 200 000 kunder och förvaltar ca 24 miljarder kronor.  

Bild: (c) Mikael Damkier—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.