DNB TMT upp 13.4% under 2013

Stockholm (HedgeNordic.com)  – DNB TMT Absolute Return, en L/S aktiefond med inriktning på den globala TMT (Technology Media Telecommunications) sektorn, avkastade 0.5% i december och 13.4% för hela året 2013.

I en kommentar säger förvaltarna att 0.4% kom från eBay, då aktien tjänade på positiva indikationer inför e-handeln inför de stora helgerna. Vidare påpekar man att det ser ut som att eBay kommer att uppfylla förväntningarna för fjärde kvartalet, vilket var tillräckligt för att driva upp aktiepriset.

Oracle levererade en stark årsrapport och en positiv framtidsutsikt. Aktien gick upp 8% och tillförde 0.4% till portföjen. Google tillförde 0.3% till portföljen då aktien gick upp under fjärde kvartalet till följd av bra siffor för online reklam.

Förvaltarna förlorade 0.6% på Samsung då investerare gradvis blev mer negativa mot den kommande resultatsrapporten. Man säger i uttalandet att man tror att de mesta av riskerna är redan välkända och redan beräknade i aktiepriset. Detta till trots gick aktien ned under perioden. Man tappade också 0.3% på 3D Systems då aktien gick upp 24% under perioden utan några betydande nyheter från företaget.

 

Bild: (c) shutterstock-Igor-Iakovlev

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.