Sector Asset Management: Fyra av sju strategier uppåt i juni

London (HedgeFonder.nu) – Fyra av sju av Sector Asset Managements strategier gick uppåt i juni medan tre föll. Den fond som gick bäst var EuroPower, en long-short fond som handlar med derivat, som genererade 5.1%. Zenfonden, en long-short strategi som investerar i Japan, gick sämst i juni och föll 2.5%.

Ser man på fondernas avkastning hittills i år, tills i slutet på juni, har Zenfonden lyckats bättre och genererat 17% medan EuroPower i stort sätt är oförändrad (+0.1%). I ett längre perspektiv har båda strategierna gått bra där Zenfonden totalt avkastat 111.2% sedan starten 2006 och med en årlig genomsnittlig ackumulerad avkastning på 10.9%. EuroPower har en totalavkastning på 62.2% sedans starten 2006, och en genomsnittlig årlig avkastning på 7.6%.

Secor Polaris, en multistrategfond som startades 2006, avkastade 0.6% i juni och har hittills i år gått upp 6% med en årlig genomsnittlig avkastning på 4.9% och totalavkastning sedan starten på 41.2%.

Sigma Nordic, en long-short aktiefond med Nordiskt focus och en av Sectors nyaste fonder, var i princip oförändrad i juni men har genererat 7% hittills i år och 6.4% sedan starten förra året.

Alla nordiska marknader föll i juni, Sverige tappade 5.3% (OMX30), Danmark (OMXC20), Finland (HEX25) och Norge (OBX) tappade 4.4%, 5.4% respektive 5.0%.

Fonden gick bättre än Nordic VINX Benchmark Index med 2,65% i juni med en genomsnittlig lång position på 56.5%. Fondens långa bok föll 0.59% under månaden medan den korta gick upp 1.12% och den största bidragsgivaren till detta var en kort position i TGS Nopec, ett oljeservice bolag som föll 11%. Positionen är en del av Sectors strategi att korta denna typ av bolag som kommer att ha de svårt i tider med lägre oljepris.

Den andra och tredje bästa bidragarna till avkastningen kom från långa positioner. Bland de 10 mest negativa bidragen hade Sector inga korta positioner.

Maritime Investments, en global long-short fond och en av Sectors äldsta fonder som startades redan år 2000, har haft det tuftt och föll 0.4% och har tappat 2.9% i år men trots flera negativa år är den årliga genomsnittliga avkastningen 3.7% sedan start och totalavkastningen 62.6%.

Sectors Healthcare-team är ansvarig för strategier en marknadsneutral global aktiefond som fokuserar på vård och medicinsektorn som startades 2005 och en long-only fond inom samma sektor, Healthcare Value, som startades 2010.

Den marknadsneutrala fonden gick up 0.3% i juni och har genererat 5.9% hittills i år samt en årlig genomsnittlig avkastning på 9% och en totalavkastning på 96% sedan starten. Månadens avkastning leddes av ’specialist pharma’, bioteknologi och ’generisk pharma’, vilket delvis neutraliserades av negativt bidrag från stora läkemedelsaktier.

Value fonden föll 0.5% i juni men har den bästa avkastningen bland Sectors fonder hittills i år på 20%. Fonden har en årlig genomsnittlig avkastning på 20.8% och en totalavkastning på 63.9%.

Den negativa avkastningen i juni drevs av små förluster inom sektorerna läkemedel, bioteknik och medicinsk teknik.

 

Bild: (c) shutterstock_49812352

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.