Sentat Event Driven vinner flertal awards

Sentat Event Driven vinner flertal awards bl a Emerging Multi-Strategy Fund av Investor Choice Awards och Best Small Nordic Hedge Fund av Nordic Hedge Award.

Sedan starten dec 2010 har Sentat Event Driven fond ökat med 34%. Fonden investerar lång/kort över hela kapitalstrukturen. Företagsobligationer och aktieexponering till företagsspecifika händelser/situationer främst i Norden. Fonden fick priset Best Emerging Multi-Strategy Fund av Investor Choice Awards som är en London baserad nätverks organisation för institutionella investerare. Juryn består av 14 institutionella investerare som bedömer bland annat kvalitativa kriterier som täcker investerings process, risk management, konstruktion, research samt en del kvantitativa kriterier som årlig avkastning, Sharpe ratio, max drawdown och månatlig positiv avkastning.

Fonden fick också första priset för Best Small Nordic Hedge Fund av Nordic Hedge Awards som arrangerades av Nordic Business Media som är ledande mediaföretag i Norden för hedgefonder. 130 fonder fanns inom urvalet, vars förvaltare, förvaltningsbolag eller fond har sin hemvist i Norden. Fem fonder nominerades inom vardera sju olika kategorier av förvaltarstilar, där sedan en jury bestående av sex branschexperter röstade individuellt för att avgöra den slutliga rangordningen inom respektive förvaltarstil.

Best Small Nordic Hedge Fund:  Jessica Benninge  (PriorNilsson, 3rd), Kamran Ghalitschi (HedgeFonder.nu), Lidia Filo  (Sentat Asset Management, Winner)

Best Small Nordic Hedge Fund: Jessica Benninge (PriorNilsson, 3rd), Kamran Ghalitschi (HedgeFonder.nu), Lidia Filo (Sentat Asset Management, Winner)

“Vi är oerhört glada och stolta att vinna dessa priser. Vi fortsätter och jobbar hårt för att leverera god avkastning för våra andelsägare genom att inte ha en korrelation med aktiemarknaden samt fokus på att bevara kapitalet. Vi ser flertalet potentiella omstrukturering case, både operationella och finansiella under året och anser att 2013 kommer bli ett betydligt bättre år än de senaste två åren gällande M&A’s samt andra typer av företagstransaktioner. Vi är också nominerade av HFM awards som kommer att hållas ikväll så det är otroligt spännande för oss. Detta bygger vidare på Sentat Asset Managements framgångar där Thyra Hedge vann HFM awards för best Long/Short hedge fund globalt för 2011″ Säger Lidia Filo, VD för Sentat Asset Management AB.

Bild: (c) Nordic Business Media AB / HedgeFonder.nu

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.