Representanthuset godkänner budgetförslag

STOCKHOLM (Direkt) Representanthuset i USA godkände tidigt på onsdagsmorgonen svensk tid det nya budgetförslaget som bland annat ska undvika skattehöjningar för majoriteten av de amerikanska hushållen.

Det rapporterar Bloomberg News.

President Barack Obama meddelade något senare som väntat att även han kommer att skriva under förslaget. Redan på tisdagen röstade senaten igenom förslaget.

Förslaget fick godkännande med rösterna 257-167, där endast 85 republikanska representanter röstade för förslaget.

Åtgärderna i budgetpaketet inkluderar bland annat skattehöjningar från 3 procent till 39,6 procent för hushåll med inkomster på över 450.000 dollar, och över 400.000 för singlar.

För familjer med inkomster under 250.000 dollar per år sker inga ändringar i
inkomstskatten.

Demokraternas största framgångar var just att man fick med sig skattehöjningarna för de rikaste, även om Barack Obama inledningsvis önskade skattehöjningar för fler höginkomsttagare, samtidigt som man lyckades undvika stora nedskärningar i arbetslöshetsersättningar och inom sjukvården.

Republikanerna lyckades dock förhandla till sig att det inte införs någon skatt på fastigheter värda 5 miljoner dollar eller 10 miljoner dollar för gifta par.

Bland republikaner som röstade ja till förslaget återfanns representanthusets talman John Boehner, medan majoritetsledare Eric Cantor röstade nej.

Bild: (c) shutterstock—Lightspring

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.