Gartner höjer prognos för globala IT-investeringar

STOCKHOLM (Direkt) Gartner spår att globala it- investeringar kommer att stiga med 4,2 procent 2013. Det är en upprevidering från förra prognosen då en ökning med 3,8 procent förutspåddes.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Osäkerhet runt utsikterna för en global ekonomisk återhämtning är den mest hämmande faktorn för it-tillväxt. Denna osäkerhet har lett till pessimism bland
företag och konsumenter i hela världen. Men mycket av denna osäkerhet närmar sig en lösning och när den gör det ser vi ökade investeringar”, säger Richard Gordon, vid Gartner, enligt pressmeddelandet.

Gartner har dock skrivit ner prognosen för apparater som pc, surfplattor, mobiltelefoner och skrivare. Investeringarna i sådana väntas öka med 6,3 procent
i år, medan tidigare prognos var 7,9 procent. Även på längre sikt har prognosen sänkts och nu väntas en årlig ökning på 4,5 procent i snitt till och med 2015.
Tidigare prognos var 6,4 procent.

En faktor är att surfplattemarknaden drabbats av prispress från mindre och billigare varianter.

De ljusaste framtidsutsikterna ser Gartner för mjukvara för företag.

Bild: (c) shutterstock—kabakov

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.