Moody´s sänker kreditbetyg för ESM

(STOCKHOLM (Direkt) Moody’s sänker kreditbetyget för den europeiska stabilitetsmekanismen, ESM, till Aa1 från Aaa, med negativa utsikter.

Det rapporterade Bloomberg News på fredagen.

Moody’s har även sänkt kreditbetyget för EFSF till Aa1 från Aaa, med negativa utsikter.

Moody’s uppgav att deras beslut drevs av den senaste nedgraderingen av Frankrike till Aa1 från Aaa och den höga korrelationen i kreditrisk som finns för
närvarande bland de större länder som backar upp EFSF och ESM.

Detta hänger ihop med utvecklingen av skuldkrisen i euroområdet och de nära institutionella, ekonomiska och finansiella länkar som finns bland de större euroländerna. Därmed finns en tät koppling mellan riskerna och betyget för ESM och EFSF och de stora uppbackande länderna.

Klaus Regling, chef för ESM och EFSF, sade i en kommentar att Moody’s beslut var svårt att förstå.

“Vi är inte överens med Moody’s om deras approach som inte i tillräcklig grad erkänner ESM:s starka institutionella ramverk, politiska åtagande och kapitalstruktur”, sade han.

 

 

Bild: (c) Atelier-W.—Fotolia.com

 
;

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

1 Comment

  1. Under fyra år lyckades politiker skjuta problemen framåt, ja eller bakåt i leden. Vad som började som ompaketerade huslån är nu ompaketerade statslån. Vad är nästa steg? Guldmyntfot? En “AmEuro fund”?

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.