Schroders lanserar ny global macro-fond

London (HedgeFonder.nu) – Schroder GAIA Global Macro Bond är det senaste tillskottet till Schroder GAIA-plattformen. Fondens mål är att generera konsekvent alfa genom diversifiering mellan strategier, investeringsstilar och tidshorisonter.

Fonden kommer att investera i en mängd strategier med fokus på räntemarknaden, inklusive valuta, duration, avkastningskurvan, länder och krediter. Fonden riktar in sig på en volatilitet på 8% per år över en räntecykelperiod och med Sharpekvotmål på 1.

Enligt Schroders är nu miljön mogen för Global Macro-investeringar. ”Mycket låga räntor är nu standard över hela världen och kommer att förbli så under en överskådlig framtid. Inflationen innebär redan att kontanter och statspapper i princip tappar värde. Åtstramningsprogrammen har lett till att regeringar använder inflation for att ta sig ut ur skuldkrisen. Allt detta skapar volatilitet, vilket innebär möjligheter som makroförvaltare kan utnyttja”, säger man i ett uttalande.

Schroders har ett team av erfarna Global Macro-förvaltare som har levererat robust riskjusterad avkastning över många marknadscykler. Teamet är helt integrerad i Schroders bredare Fixed Income-grupp och kan därmed utnyttja de bästa möjligheterna och investeringsstilarna för att förstärka fondens alfa. Historisk avkastning i liknande strategier som förvaltas av teamet har levererat låg korrelation med andra marknader, förklarar man i uttalandet.

Bob Jolly började på Schroders under 2011 som chef för Global Macro, med fokus på tillgångsallokering, valuta och absolutavkastande strategier. Han var tidigare chef för valuta, UK Fixed Income och Global Sovereign på UBS Global Asset Management.

Han tillbringade majoriteten av sin karriär på Gartmore Investment Management, där han steg till tjänsten som chef för Fixed Income Portfolio Construction. Bob har 30 års branscherfarenhet och är en CFA Charterholder.

Schroders är en oberoende kapitalförvaltare som bygger på över 200 års erfarenhet av investeringssmarknaden. Schroders har 240,4 miljarder EUR i kapital under förvaltning och ett internationellt nätverk som spänner över 34 kontor i 27 länder.

Bild: (c) shutterstock—Terrance Emerson

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.