Fed: Kan inte agera som skyddsnät vid budgetsup

STOCKHOLM (Direkt) Den amerikanska centralbanken kan inte agera skyddsnät för ekonomin om politikerna misslyckas med att förhindra landet från att ta klivet utför det finanspolitiska stupet. Det sade Richard Fisher, Fed-chef i Dallas, på tisdagen enligt Bloomberg News. Han är inte röstande i FOMC i år. “Jag ser oss inte som skyddsnätet” i händelse av att kongressen misslyckas med att nå en överenskommelse.

“Vi kan helt enkelt inte bara fortsätta längs vägen av en monetär expansion utan slut”, sade han. Budgetkontoret, CBO, har gjort bedömningen att skattehöjningar och utgiftsminskningar tillsammans kommer uppgå till 607 miljarder dollar med effekt från den 1 januari om inte något annat överenskommits, vilket kan få BNP att minska med 0,5 procent och arbetslösheten att stiga till 9 procent. Richard Fisher sade att den amerikanska tillväxten för närvarande är “positiv och anemisk” och inte “tillräckligt snabb#. Inflationen och inflationsförväntningarna har samtidigt förblivit under kontroll.

Bild: (c) Marvin Siefke pixelio.de 

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.