Nokia: Sen lansering Lumia 920 tynger 4KV

STOCKHOLM (Direkt) En lansering av Nokias Lumia 920 i november, som uppgifter i media gör gällande, är senare än Deutsche Bank hade räknat med.

“Vi hade räknat med en lansering i volym i oktober”, skriver banken i en kommentar den 10 september.

Förseningen av leveransdatumet hotar försäljningsprognosen för Lumia under fjärde kvartalet, skriver Deutsche Bank och konstaterar att konsensusestimaten för marginalen inom Nokias affärsområde Devices & Services för det fjärde kvartalet och 2013 verkar ligga alldeles för högt.

“I vår modell har vi för närvarande leveranser av 4 miljoner Lumia totalt under fjärde kvartalet, men då hade vi räknat med en lansering tidigt under oktober”,
skriver banken.

Samtidigt tror banken att Nokia får det svårt att förbättra sin marknadsandel om Lumia 920 prissätts i linje med andra populära smartphones, som Iphone och Samsungs Galaxy S3.

Deutsche Bank tror att huvudorsaken till den försenade säljstarten inte beror på en brist på hårdvarukomponenter, utan snarare finjusteringar av mjukvaran som krävs för operativsystemet Windows Phone 8.

 

Bild: (c) shutterstock—Igor Iakovlev

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.