I Tysklands intresse omstrukturera europaskuld

STOCKHOLM (Direkt) Det är i Tysklands intresse att omstrukturera den skuld som andra europeiska länder är skyldiga Tyskland.

Det sade BOE-ledamoten Adam Posen i en intervju med BBC på onsdagen, enligt Reuters.

“Det är i Tysklands intresse, i deras kommersiella och ekonomiska intresse, inte bara i deras idealistiska utrikespolitiska intresse, att verkligen omstrukturera skulden som andra länder är skyldiga dem”, sade han.

Att bryta upp euron är inte i Tysklands intresse, fortsatte han.

“Tysklands valuta skulle skjuta i höjden, Tysklands handelsrelationer skulle brytas och Tysklands banker skulle stå på bailoutistan i stället för fattiga människor och andra länder”, sade Adam Posen.

Han sade vidare i intervjun att Storbritanniens regering bör ta tillfället i akt och investera när räntorna är så låga.

“Så länge som räntorna är så låga som de är i Storbritannien är det ingen mening att sitta på pengarna”, sade han.

Adam Posen sade att Storbritanniens ekonomi är i ett läge av svag tillväxt och stagnation. Han sade också att det inte är någon större skillnad mellan att sänka räntan och att genomföra kvantitativa lättnader, det är storleken på stimulanserna om är avgörande. Han menade vidare att BOE:s program “Funding for Lending” (FLS) är ett steg i rätt riktning och att centralbanken bör göra mer för att nå runt banksystemet.

 

Bild: (c) shutterstock—Piotr Marcinski

 

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.