Hedgefonder växte något under maj 2012

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Hedgefondindustrin hade en svag försäljningsmånad i maj och tog endast in USD 852 miljoner (0,05% av förvaltat kapital), men det var en förbättring jämfört med april månads nettoutflöde på USD 3,2 miljarder, enligt data från BarclayHedge och TrimTabs Investment Research, skriver Hedgeweek.

Baserat på data från 3001 fonder, estimerar maj månads TrimTabs/BarclayHedge Hedge Fund Flow Report att tillgångarna inom hedgefondindustrin uppgick till USD 1.720 miljarder i maj, en nedgång med 2,0% från USD 1.760 miljarder i april. Tillgångar under förvaltning har minskat med 29% sedan rekordet på USD 2.400 miljarder sattes i juni 2008.

“De små inflödena under maj lyckades inte bromsa den större trenden inom hedgefondindustrin, med magra resultat, ingen kapitaltillväxt och nettoutflöden under det senaste året,” säger Sol Waksman, grundare och ordförande i BarclayHedge, till Hedgeweek.

Utflödena från industrin uppgick totalt till USD 18,8 miljarder från juni 2011 till maj 2012, jämfört med inflöden på USD 96,2 miljarder för de föregående 12 månaderna medan de totala tillgångarna har legat runt USD 1.700 miljarder under de senaste nio månaderna.

För andra månaden i rad lyckades hedgefondsektorn överavkasta jämfört med indexet S&P 500, men är fortfarande på den negativa sidan. Medan S&P-index föll 6,27% i maj visade hedgefonderna förluster på 3,05%. För de första fem månaderna av 2012 har dock hedgefonder underavkastat gentemot aktier, med en avkastning på 1,8% jämfört med 4,2% uppgång för S&P 500.

Bland de större hedgefondkategorierna har Fixed Income-fonder haft de största inflödena och den bästa avkastningen under det senaste året.

Bild: (c) shutterstock—Irina-Fischer
Hedgefonder baserade inom kontinentaleuropa tappade 7,0% av tillgångarna i maj och 25,5% från juni 2011 till maj 2012.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Comments are closed.