Coeli lanserar två nya daglighandlade hedgefonder

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Coeli lanserar två nya fonder i sitt sortiment – en väldiversifierad absolutavkastande hedgefond – Select Multihedge och en mycket koncentrerad och aktivt förvaltad sverigefond – Select Sverige.

Select Sverige får en koncentrerad portfölj med mellan 8 och 15 innehav, medan Select Multihedge är en dagligt handlad fond-i-fond som investerar i övriga hedgefonder hos Coeli.

”Coeli har sedan årsskiftet 2010/2011 bedrivit den här typen av Svensk aktieförvaltning men i diskretionär form. Förra året var vi 4 % bättre än index och i år är vi 10 % före. Även om det är en kort tidsperiod så tycker jag resultatet är väldigt talande. Select Sverige är en koncentrerad sverigefond. Vi äger bara bolag som vi faktiskt gillar oavsett om de är stora i index eller inte. Vi köper bolag som har låga värderingar, bra kassaflöden, bra balansräkningar och som ger stabila och höga utdelningar. Det finns allt för många sverigefonder som ligger i kluster kring index och det behövs inte en till. Coeli tror på aktiv förvaltning där besluten tas med övertygelse”. säger Christian Voboril, ansvarig förvaltare för Select Sverige.

Förvaltningsavgiften hos Select Sverige är 1,7 procent per år, medan Select Multihedge tar 0,2 procent per år utöver de maximalt 2,5 procent per år i fast avgift och 20 procent av överavkastningen som underliggande fonder har som årsavgifter.

Bild: (c) shutterstock—James Steidl

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Comments are closed.