Bank of Cyprus vill omfattas av brittisk FSA-garanti

STOCKHOLM (Direkt) För att skydda sina 50.000 brittiska kunder från ytterligare turbulens i Grekland är Bank of Cyprus inställd på att ansluta till, och omfattas av, den brittiska insättningsgarantin.

Det skriver Financial Times.

Banken har cirka en miljard pund i insättningar i Storbritannien, som i
dagsläget är skyddade av den cypriotiska insättningsgarantin.

I takt med den stigande rädslan för att Cypern kan komma att behöva stöd från Bryssel har banken tagit steget för att övertyga dess brittiska kunder att pengarna är i tryggt förvar även om banken skulle få likviditetsproblem.

Bank of Cyprus har ansökt hos den brittiska finansinspektionen, FSA, om att förvandla sin brittiska verksamhet till ett fullständigt dotterbolag som helt skulle regleras av FSA, och därmed erbjudas samma skydd (85.000 pund per kund) som brittiska banker.

“Vi har känt efter på marknaden för att ta reda på hur våra kunder känner och kommit fram till att vi måste omfattas av den brittiska insättningsgarantin för att kunna konkurrera om insättningarna”, uttalar banken, enligt FT.

Banken har mottagit ett initialt godkännande från FSA och väntas få omfattas av den brittiska insättningsgarantin från mitten av juli.

Bild: (c) shutterstock—Paul Fleet

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.