Ryanair: Aktie faller efter svag prognos

STOCKHOLM (Direkt) Ryanairs aktie sjönk i London efter flygbolaget lämnade en prognos som inte föll marknaden på läppen.

För helåret 2012/2013 räknar Ryanair med ett nettoresultat på 400-440 miljoner euro, det vill säga, lägre än årets 503 miljoner euro. Bolagets prognos kan också ställas mot snittprognosen på marknaden om 509 miljoner euro

Att vinsten väntas bli lägre nästa år beror på att Ryanair ser svårigheter med att fortsätta höja biljettpriserna för att motverka ökande bränslekostnader, vilka väntas stiga med 320 miljoner euro under det kommande året. Bolaget meddelar samtidigt att det är fortsatt oroat för nästa vinter.

“Vi lyckades höja biljettpriserna förra året men det kommer att bli en svårare uppgift de kommande tolv månaderna när vi ser recessionen bita sig fast i Europa. Spanien är mycket svagare, Italien börjar också gå tungt och vi kan inte förvänta oss att det går att höja priserna i evighet när det sker så mycket sparåtgärder”, sade Howard Miller.

Bild: (C) shutterstock—Tatiana Popova

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.