De flesta människor förlorar pengar på Forex

Stockholm (HedgeFonder.nu) – De flesta människor förlorar pengar på Forex. Det är ett faktum. Men varför händer det?

När människor gör sin entrè på Forex, sker det förbluffande ofta med fel attityd och förväntningar. Här har man hittat ett verktyg som snabbt kommer göra handlaren rik. Men på Forex lär man sig snabbt att så inte är fallet. Forex trading är en business och måste behandlas som det.

Låt oss titta på de vanligaste misstagen som kan få dig att förlora din skjorta på Forex:

Misstag nummer 1: Behandla Forex som ett verktyg för att bli rik snabbt

På grund av den höga hävstången på Forex tror nybörjarna att de kan börja med bara en liten summa pengar och bli miljonär på en kort tid, men detta är ett stort misstag. Om man använder hög belåning (hög risk, hög exponering), kan man dubbla eller tredubbla ditt konto under en kort tid. Ingen tvekan om det. Men man kan också förlora hela sitt konto på mindre än en dag.

Trots varningar från erfarna handlare, väljer de flesta nybörjare att blunda för detta. Om du ökar din vinstpotential ökar också din risk.

Om du vill tjäna pengar på Forex behöver du istället skydda dina pengar. Du måste använda en liten hävstång eller ingen hävstång alls.

Misstag nummer 2: Nybörjare vill ha stor avkastning på en kort tid

Detta misstag är en konsekvens av misstag nr 1. De flesta nybörjare vill uppnå bra resultat på kort sikt. Helst genom att handla dagligen och på så sätt tjäna pengar dagligen. Tanken är god,  men tyvärr blir det oftast inte verklighet. Day trading kan vara lönsamt, men endast om den är gjord av de mest erfarna handlarna på marknaden.

Day trading kostar mer än swing trading eftersom du gör mer transaktioner. Så, för att tjäna pengar på day trading, måste du göra mycket mer ”pips” än på swing trading.

Förutom detta, om du satsar på day trading, behöver du volatilitet. Större delen av dagen finns en brist på volatilitet på marknaden. Utan volatilitet tjänar du inga pengar. När det händer är det bara din mäklare som tjänar på det.

Misstag nummer 3: Att tänka det är lätt att tjäna pengar på Forex

Om det var lätt att tjäna pengar på Forex, skulle alla att göra det. Forex är en av de mest komplexa och svåra marknader som finns att handla på, och du kan bara tjäna pengar om du är bra på det. För att tjäna pengar på Forex måste du utbilda dig och bygga erfarenhet. Du måste t.ex. läsa allt som du kan om Forex, och det faktum att du läser den här artikeln tyder på att du är på rätt spår.

Läs allt du kan och studera Forex marknaden:

  • e-böcker/böcker om forex
  • Studera olika forum
  • Ta kurser.
  • Kör demokonton för att lära dig
  • Och du ska aldrig någonsin göra live trading innan du tjänar pengar över en längre tid på ett demo-konto.

Misstag nummer 4: Tänker du smartare än de andra aktörer eller smartare än marknaden

Vissa nybörjare tror att de är smartare än alla, som inte kan tjäna pengar på Forex. Det är ett stort misstag. Väldigt många människor är smarta, välutbildade men lyckas ändå inte tjäna pengar på Forex. Om du börjar känna att du är smartare än alla andra, och tror att du kan tjäna pengar på Forex, utan större ansträngningar, kommer du troligen att förlora allt det du betalat in. Du måste komma ihåg att Forex trading är en svår verksamhet, och du måste jobba hårt på det om du förväntar dig att kunna leva på det.

Andra nybörjare tror att de är smartare än marknaden. De tror att de kan hitta något magiskt sätt att tjäna pengar på Forex. Jag har dåliga nyheter för er: det finns ingen magi.

Marknaden har alltid rätt. Om du förlorar pengar hade du fel, inte marknaden. När du förlorar pengar, ska du ta ansvar för det och analysera din handel så att du kan upptäcka vad som gick fel. Detta gör att du kommer undvika vissa misstag i framtiden. Handlare som skyller på marknaden varar inte länge.

Misstag nummer 5: tro att ni kan tjäna pengar på Forex utan arbete alls

Vissa människor tror att de kan tjäna pengar på Forex utan någon som helst ansträngning. Det är ett stort misstag. Forex är en marknad där de flesta människor förlorar pengar. Om du vill tjäna pengar på det, måste du arbeta hårt, utbilda dig, använd de bästa produkterna och ägna massor av tid till det. Det är det enda sättet du kan tjäna pengar på Forex.

Misstag nummer 6: Använda en usel Forex mäklare

Vissa aktörer väljer att handla med hjälp av en opålitliga mäklare. Detta är ett ofta dyrbart sätt att lära sig. Om din mäklare har dåliga feeds eller dålig spread har du en stor nackdel jämfört med andra aktörer.

Om din mäklare inte erbjuder dig bra plattformar eller diagram, måste du betala för plattformar och diagram som kommer att påverka din plånbok också.

Några människor öppnar konton i oreglerade mäklare. Detta är en enorm risk. Om dessa mäklare försvinner med dina pengar, kommer du att vara i trubbel.

Innan du öppnar ett konto hos en mäklare bör du göra en grundlig undersökning (Due Diligence). En bra mäklare måste erbjuda dig trygghet, bra handelsplattformar och billiga avgifter. De måste regleras (företrädesvis i USA eller i Europa) och får aldrig någonsin handla mot sina kunder (Market Maker).

Lycka till med din Forex handel.

 

Bild: (C) shutterstock—Lisa S

Share.

About Author

Henrik Ekenberg är grundare till Finansium AB, Idag jobbar Henrik med förvaltningen av Finansiums Fonder.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.