Sverige: Inga förändringar i AAA- betyg

STOCKHOLM (Direkt) Kreditvärderingsinstitutet Moody’s publicerade på
onsdagskvällen ett uttalande om Sveriges kreditbetyg. Inga förändringar har gjorts i Sveriges Aaa-betyg.

“Betyget är baserat på väldigt hög ekonomisk styrka, vilket speglar både en hög BNP per capita och en motståndskraftig, mycket diversifierad ekonomi. En hög grad av konkurrenskraft har stimulerat exporten de senaste åren, vilket lett till betydande överskott i bytesbalansen på över 6 procent av BNP”, skriver Moody’s i pressmeddelandet.

Institutet skriver vidare att Sveriges växelkurs har visat sig vara en faktor som har stabiliserat landets ekonomiska styrka. Betyget stöds också av väldigt starka institutioner och den höga och jämnt fördelade levnadsstandarden, god utbildning och ett generöst välfärdssystem bidrar till en stabil politisk miljö som i sin tur stödjer en konsensusorienterad ekonomisk politik.

Moody’s bedömer att Sveriges känslighet för så kallad “event” risk som väldigt låg, i linje med liknande bedömningar för andra nordiska länder.

Bild: (C) Photo_Ma—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.