CTA

Svenska stjärnförvaltarna föll på mållinjen

Stockholm ( HedgeFonder.nu) – Den verkliga bjässen inom Brummer & Partners-familjen – trendföljande hedgefonden Lynx – lyckades inte nå upp till positivt territorium när årsavkastningen för 2011 summerades. Slutresultatet blev -0,9% för helåret, trots en rejäl upphämtning under december med 3,06%. Detta gör att man för endast andra gången sedan starten i maj 2000 gav negativ avkastning ( första gången var 2009 med -8,62%). Snittavkastningen sedan start är fortfarande goda 14,26%.

Bland modellerna gav Trend och Intermarket positivt bidrag, medan Anti-trend och Kortsiktiga gav ett visst negativt bidrag. Marknadsmässigt gav korta positioner i Euron samt fallande räntor i framförallt USA och Tyskland postiv avkastning, medan råvaror och svängningarna i aktieindex skapade förluster i modellerna.

Det förvaltade kapitalet har stigit kraftigt under året och uppgår per sista december 2011 till 37,8 miljarder SEK, en uppgång med mer än 17 miljarder från 20,6 miljarder vid samma tid föregående året.

Bild (C) Tobias-Kaltenbach—Fotolia.com

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.