CTA

Winton Capital tar stor del av inflöden i hedgefonder under 2011

Stockholm (HedgeFonder.nu) – David Hardings Londonbaserade Winton Capital Management har varit en av de förvaltare som haft störst inflöde under 2011, med mer än en tiondel av de pengar som strömmat in i hedgefonder under året, ett år då några få förvaltare dominerar.

Företaget, med ett förvaltat kapital på 26 miljarder USD, hade per 31 oktober tagit in ytterligare 7,3 miljarder USD, rapporterar Bloomberg, med hänvisning till två investerare som föredrog att vara anonyma.

Winton är en av åtta fonder som stod för en tredjedel av alla nya pengar som kommit in i hedgefonder i år, säger Bloomberg. De övriga är Millennium Management, Capula Investment Management, Saba Capital Management, DE Shaw & Co, Och-Ziff Capital Management Group och BlueMountain Capital Management.

Hedge Fund Research säger att nettosparandet i hedgefonder i år uppgick till 70,7 mdr USD eller motsvarande 3,6% av industrins tillgångar. De åtta största i toppen utgör mindre än 1% av de 2.600 olika hedgefondförvaltarna som verkar globalt. Enligt analytiker gynnas de av ökad allokering från pensionsfonder och sådana som gillar att investera i ett känt namn.

“Du ser inte så mycket kreativitet bland pensionsförvaltare eller deras konsulter,” säger Brad Balter, chef för Boston-baserade Balter Capital Management, till Bloomberg. “Vad du ser är varumärken.”

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.