HOPPAS PÅ SAMSYN AV KAPITALKRAV I NORDEN

STOCKHOLM (Direkt) DNB:s möjligheter att öka kapitalbasen är att tjäna pengar, behålla vinster och säkra en balanserad tillväxt.

Det sade bankens vd Rune Bjerke till TDN Finans på onsdagen.

Han sade även att styrelsen i början av februari kommer att ta ställning till utdelning.

“Det är möjligt att gå båda vägarna, men exakt hur vi kommer att göra får vi se när vi befinner oss i början av februari. Det beror på hur normalt eller hur onormalt det är där ute och hur mycket vi klarar av att leverera i resultat för 2011”, sade han.

Förra veckan föreslog den svenska regeringen att landets storbanker nu ska ha ett kärnprimärkapital som motsvarar minst 10 procent av riskvägda tillgångar 2013 och 12 procent 2015. Nivåerna inkluderar en kapitalkonserveringsbuffert på 2,5 procent men inte någon kontracyklisk kapitalbuffert.

DNB spår en kommande samsyn för bankers kapitalkrav i Norden.

“Vi hoppas och tror att det går mot en nordisk samsyn av kapitalkraven, men det återstår några processer fram till 2013, men vi tror att det slutgiltiga utfallet blir att man går någorlunda i samma takt”, sade han.

Bild: (C) Klaus Uwe Gerhardt—pixelio.de

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.