- Advertisement -
- Advertisement -

Helena Edrén Female Economist of the Year 2011

Report: Systematic Strategies

- Advertisement -

För elfte året i rad delas det ansedda ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm. Årets stipendiat Helena Edrén har kunskap både inom marknadsföring, finansiering och medicin, och karriärambitioner inom health care och life science. Helena Edrén börjar som del i stipendiet som konsult på en skräddarsydd bana vid årets nya värdföretag Boston Consulting Group.

Svensk-amerikanska affärskvinnan och Handelsalumna Barbro Ehnbom är initiativtagare till Female Economist of the Year som delas ut i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm. Förutom utmärkelsen och unika karriärmöjligheter, får vinnaren ta del av det exklusiva nätverket BBB, Barbro’s Best and Brightest, bestående av framgångsrika kvinnor inom många olika branscher i näringslivet. Stipendiaten har också en unik möjlighet till direktkontakt med över 600 framstående personer från den svenska och amerikanska affärsvärlden som fungerar som dörröppnare och mentorer.

– Helena Edrén är med sin energi och starka driv en utmärkt representant för Female Ekonomist stipendiet, och en god representant för den nya generationen på Handelshögskolan. Helena har höga ambitioner och tydliga värderingar, har varit aktiv inom Handelshögskolans studentkår och engagerat sig särskilt i frågor som rör kvinnors karriärmöjligheter, säger Barbro.

Helena Edrén har förutom en examen i företagsekonomi med inriktning mot både marknadsföring och redovisning/ finansiering, studerat medicin vid Karolinska Institutet. Helena har dessutom studerat entreprenörskap, marknadsföring och redovisning/finansiering vid National University of Singapore.

– Stipendiet är en möjlighet att få en skjuts i karriären och tidigt hamna på det spår jag vill följa i framtiden. Det ger mig tillgång till ett brett nätverk inom näringslivet, vilket jag är övertygad om kommer att fungera som en katalysator som kan hjälpa mig att förverkliga mina karriärplaner. Jag är speciellt entusiastisk över att BCG går in som värdföretag från i år då de har en stark förankring inom healthcare och life science, vilka jag tycker är särskilt spännande områden, säger Helena Edrén.

– Samarbetet mellan BCG och Female Economists är en vinst för bägge parter. Vi får in topptalanger som kan vara med och bygga BCG och Female Economists får möjlighet att komma in i en spännande verksamhet med unika och internationella karriärmöjligheter, säger Johan Öberg, Partner vid BCG Stockholm.

Juryn som valde ut årets stipendiat består av Barbro Ehnbom, grundare av Female Economist of the Year, Johan Öberg Partner vid BCG, Lars Bergman, rektor för Handelshögskolan i Stockholm, Agneta Dreber, VD för Livsmedelsföretagen, samt marknadsföringsprofilen Steve Trygg, som bland annat grundat reklambyrån Anderson & Lembke i New York.

– Stipendiet Female Economist of the Year är ett av våra viktigaste stipendier. Det behövs fler kvinnor på ledande positioner och stipendiet bidrar till detta. Stipendiaterna utgör dessutom efterfrågade kvinnliga förebilder för våra studenter, säger Lars Bergman, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Helena Edrén mottar stipendiet den 15 juni vid en officiell ceremoni vid Handelshögskolan i Stockholm. Bland de inbjudna gästerna finns framstående representanter från det svenska och amerikanska närings- och kulturlivet

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Brobacke Gains 7.6% in Early July, Predicts Continued Bull Market

Stockholm (HedgeNordic) – After a relatively flat first half of 2024, marked by noticeable month-over-month volatility, discretionary macro fund Brobacke Global Allokering advanced 7.6...

Kristofer Barrett Back to Managing Tech Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Kristofer Barrett, the former portfolio manager of the multi-billion-dollar Swedbank Robur Technology fund, has returned to managing a technology-focused equity fund....

Tidan’s Resurgence Amid Markets Needing a Touch of Magic

Stockholm (HedgeNordic) – In late 2021, Michael Falken and his team at Tidan Capital launched a hedge fund employing a capital structure relative value...

The Value of Short Selling for Symmetry

Stockholm (HedgeNordic) – Stock-picking hedge fund Symmetry Invest has achieved a net-of-fees annualized return of 18 percent since its inception just over 11 years...

Month in Review – June 2024

Stockholm (HedgeNordic) – Despite June marking the end of a long streak of consecutive positive months, the Nordic hedge fund industry still achieved its...

New Equity Managers Join Borea to Bolster Fund Offerings

Stockholm (HedgeNordic) – Following the acquisition of a majority stake by Frendegruppen – a consortium of Norwegian independent banks, Borea Asset Management is strengthening...

Allocator Interviews

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -