Fondlansering: Carlson Fonder – DnB NOR Global Energy

 

 Stockholm (HedgeFonder.nu) – Stockholmsbaserade Carlson Fonder har lanserat hedgefonden Global Energy Fund. Fonden investerar i traditionella energiföretag globalt, även inom tillväxtmarknaderna. De primära investeringsgsobjekten är olje- och gasbolag, samt inom servicesektorn.

Lill Evanger Aafos och Aliya Orazalina kommer att förvalta fonden. De har 28 års samlad erfarenhet av investeringar. Lill Evanger Aafos kom till DnB NOR under 2008 för att leda det globala energiteamet. Tidigare var hon ansvarig för all investeringar inom energisektorn vid Norges statliga pensionsfond.

Den nya fonden lanserades den 29 april.

Carlson är en del av DnB NOR Asset Management Group, som har en lång historia av hantering av aktier inom energisektorn som en del av såväl kundportföljer som globala fondportföljer.

Varför investera i energi?

 För att upprätthålla global tillväxt har världen ett behov av energi som går utöver de källor som för närvarande finns. Konsumtionen i tillväxtmarknader har en lång väg att gå för att komma ikapp med den i väst: det genomsnittliga kinesen måste fyrdubbla sin energiförbrukning för att nå konsumtionen av en amerikan. En indisk medborgare måste öka konsumtionen mer än tio gånger.

Upptäckt av ny olja håller takten med ökningen i konsumtionen och nya fynd sker på platser där utvinningen är besvärlig. Detta leder till högre priser på olja och ökad aktivitet i oljesektorn.

De senaste bakslag för kärnenergisektorn kommer att göra världen mer beroende av andra energikällor. Tyskland beslöt tidigare att avveckla alla kärnkraftverk senast 2022. Alternativa energikällor är en del av mixen, men traditionella energikällor kommer fortfarande att utgöra lejonparten av energiförsörjningen under överskådlig framtid.


Bild: (C) Gary Woodard—Fotolia.com

Share.

About Author

Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.