Kinesisk hedgefond lanseras i Sverige

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Galaxy Asset Management lanserar nu sin dagshandlade hedgefond Galaxy China Absolute Return UCITS Fund i Sverige. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Galaxy Asset Management grundades 1998 av Joe Chan. Joe Chan har en gedigen bakgrund från den internationella finansmarknaden med flertalet chefspositioner hos Morgan Stanley i New York, London, Paris och Hong Kong. Galaxy förvaltar idag institutionella fonder och mandat med fokus på Greater China (Kina, Hong Kong och Taiwan). Förvaltningsorganisationen har erhållit ett antal asiatiska utmärkelser, varav senast kan nämnas  Asian Investor Performance Award 2010. 

Galaxy China Absolute Return UCITS Fund är bolagets första fond som finns tillgänglig för svenska investerare via fondsparande hos Avanza, fondmarknaden.se, MFEX och Nordnet.

”Vi har sedan en tid genom vår rådgivare OE Capital följt utvecklingen av fondsparandet i Norden och i Sverige. Vår bedömning är att svenska investerare har ett stort intresse för tillväxtmarknader som Kina” säger Joe Chan grundare och förvaltare inom Galaxy Asset Management.

”Det är också viktigt att ha en förståelse för den kinesiska kulturen utöver rent rationella makro- och företagsekonomiska kunskaper” tillägger Johnson Cheung, förvaltare och chefsanalytiker på Galaxy Asset Management.

”Fonden passar investerare som vill ta del av den kinesiska tillväxten, men till en lägre risk än en traditionell Kina aktiefond. Fonden är dagshandlad och ligger på en europeisk plattform (UCITS III), vilket ger investeraren trygghet, en hög likviditet och transparens” säger Eddie Kir, marknadsdirektör på Galaxy Asset Management.

Fonden är +2,80% hittills i år per den 14 juni (avser class D EUR som startade februari 2011).

Bild (C) Sashkin—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.