Accendo rekryterar Joachim Berner som senior rådgivare

Accendo Capital SICAV SIF, en Luxemburgbaserad aktiefond, har utnämnt Joachim Berner till senior rådgivare till fonden. Accendo Capital har utsetts av HedgeNordic och Nordea till en av de bäst presterande hedgefonderna under 2015.

– Vi välkomnar Joachim Berner till Accendo-teamet, vilket hjälper oss att utvidga vårt kunnande och vårt affärsnätverk, särskilt inom media och nordiska bolag med nischexpertis. Joachim Berner och jag har haft ett produktivt samarbete i Talentums styrelse. Jag är övertygad om att hans affärsmannaskap i media, teknologi och ägarstyrning av småbolag kommer att gynna Accendos strategi av aktivt engagemang, säger Henri Österlund, partner och grundare av Accendo Capital.

Joachim Berner innehar ett flertal industriella uppdrag så som styrelseordförande Christian Berner Tech Trade AB, styrelseledamot Talentum Oyj, Pensionsmyndigheten, Dagens Näringsliv, Mitt-I och NHST Media Group AS. I sin roll som senior rådgivare kommer Joachim Berner att hjälpa Accendo Capital med utvärdering av potentiella investeringsobjekt samt utveckling av portföljbolag.

– Jag har de senaste åren lärt känna Henri Österlund och Accendo-teamet och respekterar deras sätt att skapa aktieägarvärde genom energiskt, aktivt engagemang. Jag ser fram emot att under de kommande åren kunna hjälpa dem fortsätta deras framgångsrika arbete, säger Joachim Berner.

Om Accendo Capital SICAV SIF

Accendo Capital är en Luxemburg-baserad aktiefond som grundades 2008 och är öppen enbart för professionella investerare. Accendo investerar i små- och medelstora noterade bolag i norra Europa. Accendo är en signifikant aktieägare och har styrelserepresentation i Doro AB (Sverige), Okmetic Oyj (Finland) och Talentum Oyj (Finland), bland andra portföljbolag.

 

Bild: (c) Gina-Sanders—Fotolia.com

Share.

About Author

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.