- Advertisement -
- Advertisement -

Accendo rekryterar Joachim Berner som senior rådgivare

- Advertisement -

Accendo Capital SICAV SIF, en Luxemburgbaserad aktiefond, har utnämnt Joachim Berner till senior rådgivare till fonden. Accendo Capital har utsetts av HedgeNordic och Nordea till en av de bäst presterande hedgefonderna under 2015.

– Vi välkomnar Joachim Berner till Accendo-teamet, vilket hjälper oss att utvidga vårt kunnande och vårt affärsnätverk, särskilt inom media och nordiska bolag med nischexpertis. Joachim Berner och jag har haft ett produktivt samarbete i Talentums styrelse. Jag är övertygad om att hans affärsmannaskap i media, teknologi och ägarstyrning av småbolag kommer att gynna Accendos strategi av aktivt engagemang, säger Henri Österlund, partner och grundare av Accendo Capital.

Joachim Berner innehar ett flertal industriella uppdrag så som styrelseordförande Christian Berner Tech Trade AB, styrelseledamot Talentum Oyj, Pensionsmyndigheten, Dagens Näringsliv, Mitt-I och NHST Media Group AS. I sin roll som senior rådgivare kommer Joachim Berner att hjälpa Accendo Capital med utvärdering av potentiella investeringsobjekt samt utveckling av portföljbolag.

– Jag har de senaste åren lärt känna Henri Österlund och Accendo-teamet och respekterar deras sätt att skapa aktieägarvärde genom energiskt, aktivt engagemang. Jag ser fram emot att under de kommande åren kunna hjälpa dem fortsätta deras framgångsrika arbete, säger Joachim Berner.

Om Accendo Capital SICAV SIF

Accendo Capital är en Luxemburg-baserad aktiefond som grundades 2008 och är öppen enbart för professionella investerare. Accendo investerar i små- och medelstora noterade bolag i norra Europa. Accendo är en signifikant aktieägare och har styrelserepresentation i Doro AB (Sverige), Okmetic Oyj (Finland) och Talentum Oyj (Finland), bland andra portföljbolag.

 

Bild: (c) Gina-Sanders—Fotolia.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Latest Articles

AT1 Bond Wipeout: Not the Default Mode of Resolutions

Stockholm (HedgeNordic) – As part of the takeover of Credit Suisse by UBS, Swiss financial regulator FINMA instructed the credit-stricken bank to write down...

P+ CEO Sørensen Announces Retirement

Stockholm (HedgeNordic) – After more than 21 years of overseeing pension fund management, Søren Kolbye Sørensen has announced his retirement from his role as...

The Hedge Fund Cure for Apoteket’s Pension Fund

Stockholm (HedgeNordic) – 2022 was one of the toughest years in recent memory for institutional investors, as the global economy and financial markets faced...

Sissener and Nordea’s Alpha Win UCITS Awards

Stockholm (HedgeNordic) – The Hedge Fund Journal, a monthly magazine focusing on the global hedge fund industry, has published the list of winners at...

Hedge Fund Exposure Pays Off for University Endowment

Stockholm (HedgeNordic) – The endowment fund of Aalto University in Finland edged down 3.5 percent after all fees and costs in 2022 during what...

Banking Turmoil as Buying Opportunity for Utbytte

Stockholm (HedgeNordic) – On Friday March 10, Silicon Valley Bank failed and was taken over by federal regulators after a run on deposits, as...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -