- Advertisement -
- Advertisement -

Man GLG lanserar tillväxtmarknadsfond med friare placeringsmöjligheter

Report: Systematic Strategies

- Advertisement -

Man GLG, den diskretionära förvaltningsdelen av Man Group plc (Man), är stolta över att kunna utse Simon Pickard och Edward Cole som fondförvaltare för deras Unconstrained Emerging Equity Strategy, som kommer att lanseras inom kort.

Pickard och Cole kommer närmast från Carmignac Gestion, en av Europas ledande kapitalförvaltare, och har sammanlagt över 32 års erfarenhet från finansbranschen.

Simon Pickard var tidigare chef för Emerging market equities på Carmignac Gestion, och har under de senaste sex åren drivit både företagets Globala tillväxtmarknadsfond för stora bolag och dess Globala tillväxtmarknadsfond för medelstora bolag. Pickard har även arbetat inom finansbranschen på en mängd olika bolag, däribland Jupiter Asset Management och Argos Investment Managers. Han har sammanlagt 18 års erfarenhet med fokus på finans inom EMEA och tillväxtmarknader.

Edward Cole var tidigare fondförvaltare hos Carmignac Gestion och en av cheferna för företagets multistrategifond inriktad mot tillväxtmarknader. Han har totalt 14 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare även varit fondförvaltare hos Ashmore Group & Finisterre Capital, med delat ledarskap för en tillväxtmarknadsfond. Innan dess arbetade han i sju år som aktiestrateg inom säljsidan på JP Morgan Securities och Unicredit.

Teun Johnston, biträdande VD Man GLG, kommenterar: ”Att lansera en ny satsning mot tillväxtmarknadsfonder med friare placeringsalternativ kommer att ge Man GLGs Long Only verksamhet en grundpelare att arbeta utifrån. Simon och Edward är båda mycket erfarna investerare. De är ett värdefullt tillskott till företaget när vi nu expanderar vår investeringskapacitet och vårt produktutbud. Vi är verkligen glada över att kunna hälsa Simon och Edward välkomna till Man GLG.”

Simon Pickard kommenterar: “Vi, tillsammans med Man GLG, tror att investeringsmöjligheterna på tillväxtmarknader är fortsatt betydande, vilket kommer ge oss möjlighet att generera en fortsatt attraktiv risk-justerad avkastning för investerare. Edward och jag kommer också att investera eget kapital i framtida fonder som bygger på den nya strategin som Man GLG nu lanserar. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med mitt nya team, som haft ett mycket bra track-record och samarbetskultur.”

Edward Cole lade till: “Man GLGs globala expertis och generösa idékultur utgör, tillsammans med Man Groups plattform och resurser, en mycket intressant möjlighet för Simon och mig. Vi är båda väldigt entusiastiska över att få lansera den nya satsningen inom Man GLG och ser fram emot att arbeta tillsammans med Teun och hans team.”

 

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Latest Articles

Ridge Capital Expands Team After Hitting €100 Million Milestone

Stockholm (HedgeNordic) – With its unconventional high-yield bond strategy now exceeding €100 million in assets under management, Ridge Capital is expanding its portfolio management...

“7 Years, Niller, Then You Know a Thing or Two”

Stockholm (HedgeNordic) – There is a Danish saying that goes, “7 years, Niller, then you know a thing or two,” suggesting that seven years...

Brobacke Gains 7.6% in Early July, Predicts Continued Bull Market

Stockholm (HedgeNordic) – After a relatively flat first half of 2024, marked by noticeable month-over-month volatility, discretionary macro fund Brobacke Global Allokering advanced 7.6...

Kristofer Barrett Back to Managing Tech Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Kristofer Barrett, the former portfolio manager of the multi-billion-dollar Swedbank Robur Technology fund, has returned to managing a technology-focused equity fund....

Tidan’s Resurgence Amid Markets Needing a Touch of Magic

Stockholm (HedgeNordic) – In late 2021, Michael Falken and his team at Tidan Capital launched a hedge fund employing a capital structure relative value...

The Value of Short Selling for Symmetry

Stockholm (HedgeNordic) – Stock-picking hedge fund Symmetry Invest has achieved a net-of-fees annualized return of 18 percent since its inception just over 11 years...

Allocator Interviews

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -