Buffett vill inte ha representant för hedgefonder i GM styrelsen

Göteborg (FinWire) –  Warren Buffett tycker General Motors vd Mary Barra gör ett bra jobb, rapporterar CNBC.

I en intervju med TV-kanalen säger Buffett att Barra gör ett bra jobb med att leda bolaget. Men han tillägger att det är en dålig idé att ha med en befattningshavare i styrelsen som kompenseras av hedgefondförvaltare som äger andelar i bolaget.

“Jag håller inte med om att tillsätta någon i styrelsen som har en två års horisont. Det är inte rätt sätt att driva bolag”, säger Buffett, vars kommenterar var riktade mot Harry Wilson.

Harry Wilson, som representerar fyra fonder, tillkännagav förra månaden att han tänker nominera sig själv till styrelsen. I styrelsen har han tänkt att arbeta för att fordonsjätten skall bli mer generös vad det gäller utdelningar.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.