Soros flydde amerikanska aktier under fjärde kvartalet

Göteborg (FinWire) – Miljardären George Soros hedgefond, Soros Fund Management, minskade sina innehav i amerikanska aktier under fjärde kvartalet. Det skriver Bloomberg och hänvisar till källor med insyn i frågan.

Enligt uppgifterna ska Soros, som förvaltar 30 miljarder dollar, under årets sista kvartal ha överfört två miljarder dollar från USA till bolag verksamma i Asien och Europa.

Liknande åtgärder genomfördes även av andra hedgefondförvaltare. Appaloosa Management minskade sin exponering gentemot amerikanska aktier med 2,74 miljarder under fjärde kvartalet. Det motsvarade en minskning på 40 procent jämfört med föregående kvartal. Moore Capital Management dumpade amerikanska aktier till ett värde av 2,3 miljarder dollar. Därmed föll bolagets exponering med 25 procent jämfört med slutet av september, enligt innehavsanmälningar inskickade till SEC.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.