Nektar – Kent Janér tar time-out

Stockholm (HedgeNordic) – Grundaren av Brummer-fonden Nektar, Kent Janér, meddelar i ett brev till investerarna att han beslutat ta en time-out under minst åtta månader, från och med januari 2015. Anledningen är en tids sviktande hälsa.

Kent Janér, som startade Nektar 1998 och är fondens investeringsansvarige, har under en tid haft hälsoproblem troligen relaterade till stress. Detta har tagit sig uttryck i yrsel och trötthet, som trots ledigheter och kortare arbetstid inte har velat ge med sig.

I brevet skriver Janér: ”-Jag har inte gett mig själv tillräckligt mycket tid för att ladda batterierna. Symptomen har blivit värre sedan tidigt i somras, trots semester och kortare dagar. Min slutsats är att den enda lösningen för att jag ska komma tillbaka till det normala igen, är att ta en längre tids ledighet. Detta beslut har fattats efter lång tids övervägande, liksom diskussioner med medicinsk expertis och min familj.”

Under hans frånvaro kommer portföljförvaltarna Martin Larsén och Patrik Olsson gemensamt ha investeringsansvaret som CIO för Nektar. Båda har lång erfarenhet inom området, där Martin Larsén – som arbetat inom Nektar i 13 år – bl.a. varit ansvarig för det framgångsrika specialprojektet Nektar Special Opportunity. Patrik Olsson kom till Nektar för tre år sedan som chef för London-kontoret.

Kent Janér kvarstår som styrelsemedlem i Nektar Asset Management och investerare i fonden, men kommer inte vara involverad i den dagliga förvaltningen.

 

Bild: (c) mj007—shutterstock.com

 

 

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.