Hedgefonderna steg förra veckan enligt Lyxor

Göteborg (Finwire) – Lyxors hedgefondsindex klättrade med 0,1 procent under förra veckan. Det går att jämföra med S&P 500 som ökade med 1,4 procent.

Starkast var utvecklingen för CTA Broad Index, ett område som ökade med 0,8 procent. Svagast var L/S Equity Broad Index som föll 0,5 procent. Event Driven ökade med 0,3 procent, Fixed Income Broad Index föll med 0,2 procent medan Global Macro steg 0,4 procent.

CTA gick starkt under veckan och 75 procent av fonderna uppvisade en positiv avkastning. De fonder med långsiktig inriktning gick bättre än de med kortsiktig handel som mål. Fonderna hade draghjälp av spekulationer i valutamarknaden där flera fonder spekulerat i en nedgång för euron och en uppgång för yenen. Aktier bidrog också till avkastningen.

När det gäller den stora marknaden för L/S-fonder var Europa ett sänke. Flera fonder har spekulerat i nedgångar för oljeservicesektorn och den branschen gick starkt efter en strukturförändring hos nederländska Fugro.

 

Bild: (c) Radu Razvan—Fotolia.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.