Carnegies småbolagsfond har ökat i Atrium, Fabege och Hufvudstaden

Göteborg (FinWire) – Carnegies småbolagsfond fortsatte att avancerade i oktober och har nu klättrat 27,5 procent sedan årsskiftet. Fondens långsiktighet belönades då Sanitec klättrade med 42 procent efter budet från schweiziska Geberit.

“Vi anser att budet är rimligt och tror att det kommer att gå igenom och att konkurrensmyndigheter inte kommer att sätta några käppar i hjulen”, skriver fondförvaltaren Viktor Henriksson i ett inlägg på fondens hemsida daterat den 4 november.

Han skriver vidare att spelbolagen Unibet och Betsson levererade mycket starka kvartalsrapporter och den låga värderingen är mycket attraktiv. Duni lämnade också en stark rapport och fonden anser att värderingen fortfarande är attraktiv.

Fonden ökade innehaven i fastighetsbolagen Atrium Ljungberg, Fabege och Hufvudstaden i oktober. Det är naturligt att investerare söker sig till fastighetsbolag i dessa tider av extremlåga räntor. Det är dock viktigt att tänka på att hyresutvecklingen riskerar att hämmas av nollinflation.

“Vi söker oss därför till kvalitet, och gärna stockholmsexponering eftersom vi tror att det där kommer att finnas en underliggande tillväxt och förutsättningar för en hälsosam hyresmarknad”, skriver Viktor Henriksson.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.